avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Opis dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Opis dosar penal

vreau sa stiu daca exista undeva scris ce cuprinde un dosar penal-accidente,adica daca plansa foto este obligatorie,in mod special si unde as putea sa gasesc acest lucru.
la dosaru cauzei politia nu a putut transmite plansa foto,o noua expertiza nu a fost aprobata ,prima fiind contestata din mai multe motive ,precum si raportul de cercetare unde nu sunt 2 martori asistenti la dosar si doar unul singur care nu ii seamana nici o semnatura cu alta si care spune ca in prezenta lui am declarat...,desi eu eram la spital cu victima,deasemenea6 benzi=23 de metri o banda avand 3,5 m. in raportul de expertiza nu exista nici o formula matematica care sa arate cum s-a ajuns la vitezele respective,unde sa produs produs accidentu etc.multumesc anticipat.
La raportul de expertiza puteti face observatii in scris si expertul este obligat sa raspunda tot in scris la obiectiunile formulate de dvs.
Solicitati in scris o contraexpertiza tehnica judiciara, in specialitatea auto, in care motivati de ce solicitati acest lucru, daca v-a fost refuzata cererea anterioara, doar verbal.
In cazul trimiterii dosarului in instanta, cele mentioante de mine mai sus sunt documente la dosar si procurorul va trebui sa spuna instantei de ce nu s-a aprobat cererea dvs. Puteti cere instantei sa aprobe o contraexpertiza.
In dosarul intocmit de politie ar trebui sa existe poze facute la fata locului, pentru cercetarea evenimentului.
In mod normal, expertul trebuia sa faca o schita cu elementele producerii evenimentului, daca a avut acces la locul producerii evenimentului sau a avut la dispozitie poze facute de catre politie.
Raportul de expertiza trebuie sa cuprinda si modul cum expertul a ajuns la concluzii, respectiv ce documente si articole de lege a a vut in vedere.
Dosarul a ajuns in instanta sau se afla inca la organele de urmarire penala?
dosarul este la instant si astept pronuntarea ,eu va trebui sa fac recurs
Depinde ce urmariti prin declararea recursului.
Oricum mai intai sa se pronunte judecatorul si in functie de solutia judecatorului veti actiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica a accidentelor ContSters271857 ContSters271857 pe 7 ianuarie am a doua infatisare la judecatorie,vreau sa cer o alta expertiza sau o completare a ei si cred ca am nevoie de unexpert parte din bucuresti,si ... (vezi toată discuția)
Expert mincinos. ce se poate face? - rolul fotografiilor intr-un raport de expertiza tehnica judicara. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Speta ar fi in felul urmator: Intr-un proces civil sunt depuse ca probe niste fotografii care arata (dovedesc) foarte clar o anumita situatie. ... (vezi toată discuția)
Lipseste expertiza criminalistica a dinamicii accidentului ionut196 ionut196 Buna ziua , de curand am avut un accident auto soldat cu o victima decedata ( ucidere din culpa ) dar din dosar lipseste expertiza criminalistica a dinamicii ... (vezi toată discuția)