buna seara.Am si eu cateva intrebari catre dumneavoastra si va rog foarte mult sa ma lamuriti.Astazi am primit sentinta pentru un proces cu fostul meu angajator pentru contestatie decizie de concediere in care sa dat urmatoarele decizii;instanta dispune anularea dispozitiei de concediere,obliga pe intimata la plata drepturilor salariale aferente de la data incetarii raporturilor de munca si pana la pronuntarea prezentei hotarari,respinge cererea privind reintegrarea in functia pe care am avut-o anterior.Definitiva si executorie de drept.Va rog sa-mi spuneti ce se intampla mai departe si daca pot deschide actiune pentru abuz in serviciu impotriva angajatorului reprezentata prin primar.Va multumesc pentru intelegere.
Sunt putine sanse sa aveti succes cu formularea unei plangeri penale impotriva fostului angajator,.incasati banutii reprezentand drepturile salariale si cautati un alt loc de munca.Succes.
Pentru faptul ca a fost anulata decizia de concediere, veti primi drepturile salariale pentru perioada in care ati fost concediat si pana la pronuntarea hotararii, dar nu veti fi reintegrat/a in functia anterioara. Formularea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu este o chestiune "total separata" de litigiul solutionat la acest moment. Depinde numai de Dvs pana unde doriti a prelungii aceasta stare conflictuala.
Abuzul în serviciu, prin refuzul de a-i reintegra în vechiul lor loc de muncă dispusă prin hotărâri civile executorii, constituie fapte de natură a cauza suferinţe morale persoanelor vătămate, în principal ca urmare a lipsei locului de muncă şi a stresului inerent.
Din ce ati postat dvs se pare ca instanta a repins cererea de reintegrare. Asa este?
asa este cererea de reintegrare a fost respinsa ,dar si dispozitia prin care am fost concediat a fost anulata,ce pot face mai departe deoarece mai este un caz similar cu al meu in care o fosta colega a castigat si ea procesul iar ei ia fost admisa si cererea de reintegrare pe postul avut anterior.va multumesc
Nu va luati dupa alte procese, practica judiciara nu constituie izvor de drept in tara.
Nu inteleg solutia instantei a anulat decizia de concediere, dar a respins cererea de reintegrare? . Ce motivare a dat instanta pentru o astfel de solutie?