avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie concediere castigata, vreau sa dau in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie concediere castigata, vreau sa dau in judecata angajatorul si pentru abuz in serviciu

buna seara.Am si eu cateva intrebari catre dumneavoastra si va rog foarte mult sa ma lamuriti.Astazi am primit sentinta pentru un proces cu fostul meu angajator pentru contestatie decizie de concediere in care sa dat urmatoarele decizii;instanta dispune anularea dispozitiei de concediere,obliga pe intimata la plata drepturilor salariale aferente de la data incetarii raporturilor de munca si pana la pronuntarea prezentei hotarari,respinge cererea privind reintegrarea in functia pe care am avut-o anterior.Definitiva si executorie de drept.Va rog sa-mi spuneti ce se intampla mai departe si daca pot deschide actiune pentru abuz in serviciu impotriva angajatorului reprezentata prin primar.Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
florin40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 16 Iunie 2013
Va redau mai jos ce scrie in hotarare;luand in considerare obiectul prezentei actiuni si respectiv capatul de cerere privind reintegrarea pe postul detinut instanta nu se poate pronunta asupra dispozitiilor referitoare la desfintarea functiei si infintarea unei alte functii,determinate de faptul ca Hotararea consiliului local nu a fost atacata inbaza legii contenciosului administrativ.Mai mult instanta nu va face aplicarea dispozitiilor art.80.alin.2 din codul muncii astfel ca nu va dispune reangajarea contestatarului atata timp cat acesta nu a avut un contract individual de munca,iar biroul de serviciu situatii de urgenta a fost infiintat in 10.07.2012 contestatarul fiind legal incadrat pe functia de paznic cu studii gimnaziale.Fata de aceasta situatie ,in cauza devin aplicabile dispozitiile art.80.alin.3 din codul muncii,potrivit carora contractul individual de munca in cazul nereintegrarii salariatului contestator ,se va considera ca fiind incetat de drept,la data ramanerii definitive si irevocabile a prezentei hotarari judecatoresti.Va rog frumos sa-mi explicati si urmatorele lucruri;mai sus scrie ca contractul individual de munca va fi incetat de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a prezentei hotarari .Iar in incheierea hotararii judecatoresti instanta obliga intimata sa-mi plateasca toate drepturile salariale de la data incetarii raporturilor de munca si pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.Ce nu inteleg eu este faptul ca nu stiu cand imi inceteaza contractul de munca ,cand se va dao hotarare definitiva si irevocabila sau cand sa terminat procesul pe fond.Va multumesc pentru intelegere si rabdare.
C.i.m. inceteaza de drept la data pronunatrii hotararii a hotararii primei nstante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)
drepturi banesti concediere pana la pronuntare recurs niccu niccu Buna seara, am castigat pe Fond cu: \"Admite actiunea formulata de contestatorul xxx yyyy . Anuleaza decizia de concediere xxx. Obliga intimata sa ... (vezi toată discuția)