In anul 2010 o nepoata a mea a cumparat un auto de la firma de la care a lucrat, cu plata in rate , pe 2 ani cu retinere rata din salariu salariu lunar (erau niste auto acoase din uz).
COntractul de vanzare cumparare s-a facut numai intre ei si nu la notariat (este semnat se seful unitatii ,jurist si ea).
La cca 1 an s-a facut concediere si a dat-o in somaj.Aceasta a mai platit cum a putut dar nu a dus plata pina la capat.
Acum citeva luni a chemat-o sa faca un angajament de plata pentru restul de 6000 de lei (conciliere) pentru 10 luni sa plateasca in fiecare luna rate egale INCEPIND DIN IANUARIE .(
Nu am platit primele 3 luni(ian-mARTIE) dar a facut rost de bani si a achitat jumatate din suma IN APRILIE.
Acum a primit acasa o CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA (cerere tip)PT ART 1025-1032 COD PR CIV ,introdusa pt toata suma,desi nu mai corespunde suma pretinsa cu ea ramas de achitat . .Acolo se precizeaza ca trebuie sa depuna intimpinare in 20 de zile,La cerere sunt anexate copie contract de v/c iincheiat de ea cu unitatea si angajamentul ei de plata.( care nu sunt certificat e,,conf cu originalul)
Intrebarea acest angajament constituie titlu executoriu?
In cadrul contractului nu se specifica ca acesta constituie ,,titlu executoriu" si nici nu este investit cu formula executorie.
In aceasta situatie acest contract constituie sau nu titlu execxutoriu?
Ce o sfatuiti sa faca in continuare( nu are bani de avocat)?
Contractul nu este titlu executoriu, dar va deveni titlu executoriu hotararea data de instanta.
In intampinare aratati motivele pentru care nu ati putut plati ratele in termen, aratati suma pe care credeti dumneavoastra ca o mai aveti de plata si cereti instantei sa va acorde o plata in rate a restantei pe care o mai aveti de platit.
Intre timp, incercati sa il chemati pe angajator la un mediator si poate ca pana la primul termen reusiti, cu ajutorul mediatorului, sa ajungeti la un acord. Acordul il depuneti in instanta si procesul se incheie. ( nu ignorati aceasta varianta)