AVLIL a scris:
M_ella, e simptom clar de victima. Nu e abuzatorul atat de abuzator pe cat il percepe victima.
Vorbiti de sindromul Stockholm? Aici situatia e mai complicata... daca din punct de vedere al motivatiilor personale doamna nu vrea sa renunte la ceva ce considera a fi al dumneaei (casa, copii etc), unde e sindromul?
Ce i-ar spune un psiholog, daca nu face fata "bataliei" turbate initiate de sot, sa-l lase "stapan" pe casa? Asta e intr-adevar o optiune pt cine nu mai poate.
Pt nasti23:
Din ce ati povestit, e clar ca nu reusiti sa-l dominati dpdv psihologic... sau nu vreti, crezand ca a face asta e o "coborare" la nivelul lui? Ati spus ceva de "venitul mintii celei de pe urma"... nu, la astfel de specimene mintea nu le vine, nu s-a intamplat niciodata, e vorba de ADN pana la urma (exista gene care predispun la violenta, la viol etc; daca prin natura profesiei s-a refulat o vreme si apoi a fost liniste... rabufneste acum, el trebuie sa consume ceva, are nevoie de o stare de conflict, daca ati disparea dvs ar cauta-o in alta parte).
Si chiar daca ati lasa "sufletul nobil" la o parte, daca nu aveti capacitatea sa luptati eficient la acel nivel (e un nivel josnic, dar nu e usor deloc), ati gresi si ati pierde. Si e foarte greu pt o femeie... mai ales cand e vorba de mici agresiuni fizice, acestea au un impact psihologic destul de mare (si nu pe principiul micilor agresiuni in stilul "Procesului" lui Kafka, ci pe altele, exista niste legaturi intre gesturi repetate si tipare mentale).
Cum nu aveti nici resurse financiare destule, pe cale juridica iar e greu sa luptati...
Cred ca sunteti constienta ca va "consumati" in aceasta lupta (cum spuneam mai sus, el trebuie sa consume ceva si dvs sunteti hrana perfecta)... genul asta de situatii s-ar termina (dar nu rezolva) cel mai bine daca acel imobil ar fi, stiu eu, distrus de ceva neacoperit de asigurari (dpdv al motivatiei dvs)...
Ar fi bine sa invingeti (daca insa sunteti intr-adevar indreptatita, adica ati muncit pt acea casa). Insa daca nu... si daca nici el (intr-un mod etic... a facut legi spune... ce-a fost, "turnator"?... atunci banii statului s-au dus unde nu trebuia)...