avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii preluate de firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii preluate de firma de recuperari

Buna ziua , de ceva timp ma confrunt cu o problema. In anul 2012 am devenit agent de asigurari , am incheiat niste polite de asigurare de viata insa cei care au facut contractele nu su platit toate ratele , iar eu care am incasat comisionul pe tot anul am fost contactata de cei de la firma de asigurari cum ca daca nu platesc acel comision voi fi predata recuperatorilor, fapt care s-a si intamplat pentru ca in scurt timp am fost contactata de niste operatori de la o renumita firma de recuperari. Sincera sa fiu , le-am spus ca au gresit numarul de telefon si ca persoana pe care o cauta nu are acel numar. asta s-a intamplat prin luna martieanul acesta.
va rog sfatuiti-ma cum trebuie sa procedez pentru ca ce am citit pe internet m-a ingrozit , am aflat ca exista oameni care fiindca nu au platit aceasta datorie catre firma de recuperari s-au trezit peste un an cu suma dublata si dati pe mana executorilor judecatoresti. Sincera sa fiu suma pe care trebuia sa o inapoiez nu era exagerat de mare dar m-am speriat pentru ca am tot citit ca oameni care au platit suma au continuat sa primeasca acasa instiintari acasa cum ca trebuie sa returneze si dobanzi si comisioane peste comisioane.
ce sa fac?sa contactez firma de recuperari , sa imi recunosc datoria si sa imi iau un angajament de plata?in cazul in care mi-as lua un angajament de plata ei ar mai continua s aimi adauge dobanzi lunar?mentionez ca nu am bunuri pe numele meu insa sunt casatorita si sotul meu are o masina.Am inteles ca daca nu recunosti datoria in 3 ani s eprescrie este adevarat?spuneti-mi va rog ce sa fac .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 08:31, 16 Iunie 2013
alina_mirela00,
Daca creanta pe care o au asupra dvs si este legitima, cel mai bine ar fi sa va achitati datoria cat mai urgent pentru a evita acumularea din ce in ce mai mare a dobanzilor/penalitatilor. Asta pe de o parte...pe de alta parte daca vor ajunge la executorul judecatoresc se vor adauga si cheltuielile de executare ale acestuia care in general reprezinta cam 10-11% din creanta ce trebuie indestulata, pe langa eventualele cheltuieli de judecata aferente procesului in vederea obtinerii unei horarari judecatoresti plus onorariul pe care l platiti dvs unui avocat.. Mai departe transparenta in legatura cu matematica penalitatilor si a dobanzilor o puteti discuta cu ei.

In legatura cu prescriptia ati inteles un pic gresit in sensul ca nerecunoasterea datoriei nu este un impediment in calea executarii silite. Dupa 3 ani opereaza prescriptia asa este, dar ce va faceti daca peste 2 ani si 6 luni va executa silit iar suma acumulata va fi de 3 ori mai mare...? Poate ca intre timp va veti angaja pe undeva, v-ar conveni sa va popreasca salariul pana la concurenta unei sume mult mai mari decat este acum?

Pe langa toate aceste aspecte, daca prin contract, aveati dreptul sa retineti doar comisionul aferent ratelor efectiv achitate de catre clienti, atunci etic/moral ar fi sa restituiti ce ati incasat peste ce vi se cuvenea. Si daca suma nu este foarte mare, dupa cum spuneti, nu merita timpul si uzura psihica inerenta acestor confruntari.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Buna dimineata .
In primul rand,da.Datoriile comerciale se prescriu in 3 ani de zile,daca nu ati fost instiintata IN SCRIS ,i n aceasta perioada,caz in care prescriptia se intrerupe .
In al doilea rand,recuperatorii sunt de obicei cu scop ide intimidare.Deseori,nefiind avocati, oameni de buna credinta, juristi de profesie si cu probitate morala, comit greseli,vicii , abuzuri in activitatea lor,care va vor fi armele de aparare intr-un eventual proces.
Parerea mea este sa consultati un avocat,de buna credinta,serios,ca sa se lupte cu ei, alfel, or sa faca ce vor ei cu dvs..
O observatie .Ei nu va pot obliga sa efectuati o plata,daca nu au o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila care sa fie pusa in executare .Adresele si somatiile lor , au valoare zero, fara sentinte judecatoresti .
Cu stima,
Marius Bote -lichidator judiciar .
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit indoielnic ContSters132194 ContSters132194 In data de 14-9-2007 am luat un credit de la [editat] in valoare de 19OO ron . Mentionez ca nu am citit contractul in intregime dar mi s-a spus ca o sa am o ... (vezi toată discuția)
Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)
Sa pastrati chitantele cu dovada achitarii creditului bancar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se pare ca exista situatii in care bancile cesioneaza si creante achitate.Exista oameni care sustin ca au achitat creditul bancar si au fost sunati de curand ... (vezi toată discuția)