avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inspector de protectia muncii si alte sarcini prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inspector de protectia muncii si alte sarcini prin fisa postului

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie : sunt incadrata la o unitate bugetara (cu 80 de salariati), in functia de inspector protectia muncii din anul 2007. Din anul 2008 prin fisa postului am si responsabilitatea de psi (am efectuat cursul de PSI). Din anul 2010, prin decizie si fisa postului ma ocup si de achizitii publice, ca responsabil de achizitii publice (am efectuat cursul de Expert in achizitii publice). Din anul 2011 prin fisa postului sunt si responsabil de mediu (am efectuat cursul de Responsabil de mediu). Drepturi salariale primesc doar pentru functia de inspector de protectia muncii. Intrucat ma depasesc, fizic, indeplinirea atator sarcini de munca, ce sansa as avea la refuzarea de a ma mai ocupa de achizitiile publice ? Sau ce sanse as avea sa fiu platita pentru un cumul de functii?
Cel mai recent răspuns: nicoleta805 , utilizator 20:50, 16 Iunie 2013
De ce nu incercati sa discutati cu conducatorul institutiei?
Legea securitatii si sanatatii in muncanr. 319/ 14.07.2006 prevede urmatoarele:
- art. 8 alin.(6) - Lucratorii desemnati trebuie sa aiba in principal, atributii privind securitatea si sanatatea in munca si cel mult atributii complementare.

HG nr. 1425/ 11.10.2006 dispune:
-art. 24 alin.(2) - Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.

Prin urmare, legea nu va permite sa va ocupati si de achizitii publice. In acest caz, puteti sesiza ITM- Departamentul SSM.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca o functie in plus micutu50 micutu50 Buna ziua, Sunt angajat ca si Coordonator SSM, cadru tehnic PSI, responsabil mediu si RSVTI, Intre timp firma vrea sa fiu si inspector in protectie ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi - un singur salariat responsabil pentru amandoua rak0770 rak0770 Unui salariat care raspunde de protectia muncii si PSi ( au coduri COR diferite) trebuie sa-i fac doua contracte de munca? Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Consilier achizitii publice cu atributii ssm-psi nexuspolaris nexuspolaris Buna ziua, Functionarul public, cu functia principala de consilier achizitii publice ,poate fi numit prin dispozitie, lucrator desemnat SSM - PSI, in ... (vezi toată discuția)