O problema grea la care nu se baga nimeni. Intr-un litigiu civil,respectiv antecontract de vanzare-cumparare cu clauza in caz de nerealizare,expesa si explicita,clara,dupa un an de la nefinalizarea antecontractului,am angajat un avocat cu contract legal,am platit suma ceruta integral ,la semnare,o suma mare, cu obiect contract -deschidere actiune in instanta. Dupa 7 luni de la semnare-plata,interval in care a spus sa nu-l deranjez ca lucreaza la caz,vine si spune ca vom negocia cu partea adversa,amiabil,si ca acestia vor returna banii conform antecontractului.Nu sunt de acord ptr ca mai avusesem anterior astfel de discutii sterile,doar de tergiversare,dar in final le accept deoarece a insistat ca este solutia cea mai buna.Medierea nu era in obiectivul contractului de asistenta juridica.Se intocmeste un proces verbal in prezenta avocatilor partilor,care nu continea de fapt nimic concret ci o consemnare ca a avut loc un fel de conciliere,de fapt ulterior in instanta nu a fost luat in considerare fiind practic incorect chiar juridic. Trecind aproape 1 an fara deschiderea unui proces ci numai discutii sterile de tergiversare,am renuntat la avocat,verbal si chiar culmea el m-a trimis in...Am angajat alt avocat,o Dna avocat,care a facut actiunea si am cistigat procesul 100% fara probleme si platind o suma de 5 ori mai mica.Am deschis actiune ptr reziliera contractului cu respectivul avocat si am cerut banii inapoi.Prin recurs s-a intors cauza la rejudecare.Remarca personala...nu am gasit avocat sa ma reprezinte contra alt avocat.Voi merge singur cu adevarul. Ce vreau sa stiu? Acel avocat in afara de 3 intilniri cu partea adversa ptr medieri necerute,nedorite si cu final zero,ptr care a cerut si incasat initial o suma cu 4 zerouri in ron,alceva nu a facut nimic,dar nimic.Nu a deschis actiune in instanta,nu a folosit procura avocatiala semnata odata cu contractul.Singurul lucru existent este un proces verbal de asa zisa conciliere neadmisibil juridic,este prost intocmit 100%, dar este semnat de mine si el ca prezent la discutii si este scris in biroul lui de avocat. In cursul procesului,la fond si recurs a sustinut ca prin semnarea procesului verbal el si-a indeplinit obiectivul contractului de asistenta juridica,desi in acesta obiectivul convenit ,semnat si achitat era: reprezentare in instanta. Intrebare? Desi am realizat inca inainte de semnare ca nu este cu vreo finalizare,am semnat acel proces verbal caci a spus si a insistat ca este bine asa. Acel proces verbal este o dovada de indeplinire a obiectivului contractului de asistenta juridica? Eu am dreptul sa-mi angajez oricind un avocat. Instanta a spus ca eu apeland la alt avocat,l-am impiedicat sa-si realizeze obiectivul,dar mai erau 6 luni si se facea 3 ani si clauza din antecontract se prescria. Unde este greseala,unde este adevarul.Am gresit semnind procesul verbal? este dovada a indeplinirii contractului de catre avocat? Ma apar singur caci avocat contra avocat am vazut ca nu se agreaza cererea mea de asistenta
Cel mai recent răspuns:
elena Dragomir , Consilier juridic
14:08, 8 August 2013