avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Durata unui contract de asistenta juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Durata unui contract de asistenta juridica

Buna ziua.In forma/continutul tipizat al contractului de asistenta avocatiala nu este prevazuta/trecuta durata contractului.Deci el este valabil de la data semnarii pana la rezilierea lui(prin realizarea obiectului,cu acordul partilor sau in instanta). Am incheiat un contract de asistenta avocatiala cu obiect reprezentare in instanta cu un cabinet de avocatura. Obiectul contractului nefiind indeplinit timp de mai mult de un an,actiunea reclamata /cauza dosarului avand si termen de prescriptie care se apropia peste 6 luni, m-am adresat altui avocat si apoi m-am adresat instantei de judecata cerand rezilierea contractului de asistenta semnat cu primul avocat.
Instanta a respins actiunea de reziliere ca nejustificata. Acest contract mai este in vigoare ?,instanta spune ca nu sunt indeplinite conditiile de reziliere. Deci logic el este nereziliat,deci in vigoare.Gresesc ? Ce se poate face acum ? Eu am achitat un serviciu pe care nu l-am primit. Dupa ce instanta a spus ca nu este reziliabil contractul,eu cum imi recuperez banii dati ptr asistenta solicitata dar neprimita ? Avocatul spune,codul profesional,ca face diligente ptr obiectivul contractului,eu consider simplu ca nu (adica unui avocat te adresezi si platesti ptr reprezentare in instanta si el dupa un an nu deschide actiunea in instanta-lucru scris expres in obiectivul contractului) in instanta eu nu pot dovedi ca nu a facut diligente,ptr ca acum avocatul se apara mai bine pe sine decat pe mine.Contractul nu este reziliat juridic,instanta a respins rezilierea,deci el este in vigoare? nu mai are acum nici obiect ptr ca a fost indeplinit de alt contract avocatial ?! iar eu ce fac-am o paguba si un contract inca valabil juridic . Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:09, 29 Septembrie 2016
Buna,
In cazul contractelor de asistenta juridica, rezilierea contractului se poate face de comun acord cu avocatul cu care s-a contractat si tot lui ii puteti cerere banii inapoi. Toate acest informatii se gasesc la art. 29 din Legea 51/1995 sau statutul avocatului. Daca avocatul nu doreste sa colaboreze se poate face o plangere la consiliul baroului unde acel avocat este inscris. Insa trebuie sa discutati cu avocatul ce cheltuieli a facut pt cauza dvs si dupa ce faceti socotelile atunci o sa vedeti ce suma trebuie sa va inapoieze.
Sper sa va fi fost de ajutor.
O zi buna
Dacă nu a îndeplinit obligațiile contractuale puteați sa îl notificați pentru rezilierea contractului.
Simplul fapt ca avocatul pierde procesul nu va da drept la restituirea onorariului.
În procese o parte câștiga și cealaltă parte pierde.
Nu pot obține câștig de cauza toți avocatii iar alegerea avocatului constituie un moment esențial pentru câștigarea sau pierderea unui proces de către client.
În prezent oamenii nu mai vor avocatii buni ci avocati care sa le ia cat mai putini bani...

Depinde însă ce anume ați plătit.
Se poate achita consultatie juridica, redactare acțiune dar fără sa va și reprezinte în instanta.

Vedeți ce scrie în contract.

Dacă nu a deschis procesul aveți dreptul la restituirea onorariului dacă avea aceasta obligație juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitatea unui proces civil gyandy gyandy Buna ziua. In 2010 am deschis un proces in insatnata ptr rezilierea unui contract de asistenta juridica.In septembrie 2014 s-a respins prin sentinta ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie decan baroul avocatilor anouka89 anouka89 Buna ziua Am primit de curand decizia unei plangeri pe care am formulat-o pe 9 martie 2011 catre decanul baroului avocatilor Galati, cu toate la acea data ... (vezi toată discuția)
Cum sa reziliez contractul cu avocatul? ContSters126274 ContSters126274 In cazul in care avocatul nu vrea sa-mi primeasca (posta-confirmare primire)instiintatrea de reziliere contract, ce pot face? Cui ma adresez in acest caz? (vezi toată discuția)