avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de construire

doresc sa construiesc o casa in curtea parintilor. casa vreau sa fie amplasata in partea din spate a curtii care nu are deschidere la strada. in fata curtii sunt doua case - mi s-a spus ca nu mi se poate da autorizatie pentru ca nu am alee de 7 m. in partea din spate as putea sa fac o alee cu care sa comunic la o alee privata - banuiesc ca imi trebuie acordul proprietarilor, dar trebuie sa trec prin curtea unui vecin care este de acord dar are o alta problema - are pe teren mai mult decat in acte si nu are voie sa imi cedeze trecerea pentru ca i-au spus ca nu are dreptul.
cum o rezolv?????
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 17:27, 9 Martie 2009
problema e un pic mai complicata. Daca proprietarul care doreste sa iti acorde un drept de servitutie nu are acte pe toata suprafata pe care o detine, trebuie sa faca o actiune in uzucapiune pe terenul care nu are acte, insa trebuie sa indeplineasca niste cerinte legale, apoi, daca isi rezolva problema poate sa iti acorde dreptul de servitute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan fara cale acces loredanamariana loredanamariana Buna seara ! Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a ... (vezi toată discuția)
Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate Ahernar Ahernar Am o problema destul de ciudata . Acum 4 ani am cumparat o casa avand curte comuna cu vecinul din spate . Toate actele sunt ok , au fost verificate de o ... (vezi toată discuția)