avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare constructie noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare constructie noua

Buna ziua

am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Doresc sa intabulez o casa (duplex - constructie nou) si mi s-a spus ca sunt 3 etape: Primaria, Inspectia in constructii si Cartea F. Am o problema in sensul ca proiectantul nu vrea sa semneze actul final (referatul proiectantului) la terminarea lucrarilor pe motivul ca nu a fost chemat la fiecare faza de executie. Firma care a construit mi-a oferit un alt referat la terminarea lucrarilor, intocmit de ei, stampilat de ei si semnat de un alt inginer.
Intrebarea e? E bun si acest act sau s-ar putea sa nu imi pot inscrie in final casa in cartea funciara?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tavI_ot , utilizator 20:14, 12 Martie 2010
Daca firma care a construit v-a dat referatul si aceasta are un arhitect autorizat care vizeaza proiectele si lucrarile, da este bun si nu veti avea probleme la cartea funciara.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna,
Am si eu o intrebare. Se poate intabula un bloc de locuinte,nou, daca acesta nu este terminat,adica din 4 nivele sunt
ridicate doar 2,si cum de un notar public a acceptat aceasta intabulare???
Blocul nefinalizat nu poate fi inscris in CF. Unul dintre documentele solicitate la intabulare este dovada privind edificarea constructiei, eliberata de primarie in urma receptiei la terminarea lucrarilor. Or, lucrarile nefiind finalizate, nu se poate face nici receptia si nu se poate elibera dovada.

Nu stiu ce legatura are notarul cu intabulatea constructiei. Intabularea se face prin biroul de carte funciara, notarul neavand nicio tangenta cu aceasta operatiune de CF.

Pai problema este urmatoarea.Notarul a intocmit contractul de vanzare-cumparare si stia ca nu este finalizata lucrarea,
plus ca s-a specificat in contract.
Este posibil asa ceva??

Alte discuții în legătură

Cumparare casa fara intabulare si receptie Anca8181 Anca8181 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa construita in 2009 dar pentru care nu s-a facut receptia si intabularea (numai mansarda la interior nu este finalizata); a ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de receptie = act de proprietate? Crinel Crinel La finalizarea unei constructii in baza autorizatiei de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)