am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Doresc sa intabulez o casa (duplex - constructie nou) si mi s-a spus ca sunt 3 etape: Primaria, Inspectia in constructii si Cartea F. Am o problema in sensul ca proiectantul nu vrea sa semneze actul final (referatul proiectantului) la terminarea lucrarilor pe motivul ca nu a fost chemat la fiecare faza de executie. Firma care a construit mi-a oferit un alt referat la terminarea lucrarilor, intocmit de ei, stampilat de ei si semnat de un alt inginer.
Intrebarea e? E bun si acest act sau s-ar putea sa nu imi pot inscrie in final casa in cartea funciara?
Da este posibil. Eu inteleg ca un notar a facut un act de vanzare cumparare pe un bloc nefinalizat. Dar blocul poate fi cumparat la orice stadiu daca investitorul nu mai are bani sa-l finalieze asta inseamna ca nu-l pate vinde la stadiul la care este? In C.F nu poate fi intabulat dar poate fi notat si se pot face acte.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: vreau sa intabulez o casa noua. Daca pretul constructiilor noi a scazut, nu ar trebui sa scada si taxa de intabulare anul acesta? De la Primarie mi s-a spus ca a ramas acelasi pret ca acum 2 ani.