avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire in tara cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire in tara cu copii

Buna ziua,
Cum se poate intoarce in tara mama impreuna cu cei doi copii daca sunt plecati in Italia? Mentionez ca tatal copiilor isi loveste sotia de fata cu copii si nu vrea sa revina in tara si nici sa faca procura mamei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:11, 18 Iunie 2013
Daca minorii au pasaport romanesc, nu are nevoie de acordul tatalui pt a veni in tara.
Nu poate fi acuzata de rapire de catre tata?
Sunteti stabiliti acolo, aveti rezidenta acolo ?
Sa vina in tara cu copiii si sa depuna cerere de divort si pe calea ordonantei presedintiale sa ceara sa se stabileasca locuinta copiilor la mama.

Sunt acolo de 8 luni si nu cred ca au rezidenta, stau la mama lui care are rezidenta.
Sa vina acasa, domiciliul copiilor e la parintii sai si asta in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatriere cu copii minori fara acordul mamei egeorge egeorge trebuie sa ma intorc definitiv in tara cu cei doi copii minori,sotia (si mama lor) nu este de acord, ce trebuie sa fac ? caut un avocat sa ma ajute! (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Copil român cu cetățenie italiană valig1 valig1 Se da urmatoarea situatie copil de 3 ani, mama copilului este romanca, tatal italian, necasatoriti, au impreuna un copil recunoscut de tata, cu cetatenie ... (vezi toată discuția)