avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajarea dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajarea dupa divort

Am achizitionat un apartament cand eram necasatorita (deci pe numele de fata) , apoi l-am platit impreuna cu sotul, in rate.
Intentionez sa intentez divort, insa sotul nu doreste, si astfel , vreau sa stiu daca, dupa ce divortez la judecatorie, am dreptul sa vand apartamentul fara semnatura lui, fiind pe numele de fata achizitionat.
Imi dau seama ca are dreptul ca jumatate din apartament si din bunuri, si am de gand sa i le dau, dar daca nu o sa vrea sa vanda, ce pot face?
As prefera sa nu ajung la proces de partajare deoarece nu am banii necesari.
Pot vinde fara acordul lui si apoi sa-i dau partea lui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 20 Iulie 2013
Daca divortul nu a fost pronuntat inca, sunteti casatorita. Vindeti apartamentul bun propriu ?
Pt ca nu mai corespunde numele, aveti nevoie de certificatul de casatorie, depuneti cerere la judecatorie sa vi-l elibereze in acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la vanzarea unui apartament mariuscostel mariuscostel O alta problema destul de grava....mama mea este despartita din anul 1992 de tatal meu.Cand s-au despartit fiecare si-a cumparat cate un apartament.mama a ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara- contract verbat123 verbat123 Buna ziua, urmeaza sa achizitionez un apartament prin agentie imobiliara si sa semnez un precontract si sa dau un acont; treaba e ca nu am banii necesari doar ... (vezi toată discuția)
Apartamentul socrilor... MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea: - sunt casatorita si stam in ... (vezi toată discuția)