Buna ziua!
Suntem o asociatie de proprietari si am depus o cerere de chemare in judecata a unor restantieri pe 13.06.2013.
Incercand sa aflu data primei infatisari, am cautat pe portalul instantelor de judecata si... ce aflu? Ca intr-un dosar "s-au facut modificari" pe 14.06.2013, iar in altul pe 17.06.2013. Amindoua au termen pe 19.06.2013, adica in mai putin de-o saptamina de la depunere.
Stie cineva ce reprezinta acest lucru? Nu e prea devreme?
Daca nu ati primit citatie pentru termenul din 19 nu trebuie sa va prezentati.
De la 15 februarie procedura civila s-a schimbat si pana la stabilirea primului termen de judecata cererea trece printr-un proces administrativ de verificare.
Presupun ca in cazul Dvs este un termen de regularizare in urma caruia vi se pune in vedere sa completati cererea cu documentele si elementele lipsa. Poate fi vorba de o completare a taxei de timbru, certificatul de la mediator, probe despre care se face vorbire dar nu au fost atasate etc
Urmeaza sa primiti o comunicare de la judecatorie cu aceste elemente si sanctiunea pentru nedepunerea lor (in genere este anularea cererii daca nu sunt prezentate in 10 zile).
Pe 19, asa cum am spus a avut loc o sedinta, dar nu publica. Acolo s-a hotarit ca "trebuie facuta dovada calitatii de reprezentant".
S-a aminat pentru luna august.
Restul tine de asociatiile de proprietari.
Multumesc tuturor!
Cred ca datorita noului CPC se incearca scurtarea termenelor. Pe 19 a fost sedinta, dar administrativa. Cei care vorbeau de mediator, ar trebui sa se duca la el.