avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata Salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata Salariului

Daca firma are probleme Economice poate sa ne acorde doar 75%din salariu tinand cont ca am lucrat toata luna , firma sustine ca lucrand in Acord poate sa ne plateasca doar 75% si efectiv sa ne dea un salariu minim garantat pe tara deci nici 75% ! la cei care au primit Acord pana in prezent , iar restul in Regie adica 100% se poate asa ceva . Poate firma sa ne trimita in fara plata ..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 19 Iunie 2013
Angajatorul este obligat sa va plateasca salariul prevazut in CIM la data prev in CIM.
Daca salariul dvs este compus dintr-un salariu de baza la care se adauga un salariu in acord, atunci salariul de baza il veti primi obligatoriu daca ati lucrat toata luna, iar salariul in acord il veti primi in functie de productia realizata. Daca ati deposit-o veti primi mai mult, daca nu ati realizat-o veti primi mai putin.
Angajatorul nu poate sa va diminueze adaosul salarial in acord, pe motiv de dificultati economice. Daca o face va puteti indrepta cu actiune in justitie la Tribunal, sectia Litigii de munca, pentru recuperarea diferentei salariale.
Salarizarea in acord este prevazuta in c.i.m., in c.c.m aplicabil sau in Reg.Intern?

Art.164 C.mun. : (3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
mesaj reeditat
@ badeaminel

Data post: Miercuri, 19 Iunie 2013, 19:52
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele
Subiect Salariu (retinere)

Buna Ziua . Va rog sa_miraspundeti daca firma poate sa ne acorde un salariu mai mic adica 75% decat salariul de baza negociat in CIM tinand cont ca am lucrat toata luna firma sustinand ca noi suntem platiti in Acord ,se poate asa ceva . sau a doua varianta este sa ne dea 100% cu conditia sa primim o parte de 75% in prima etapa si restul cand sunt bani ,este legal ,trebuie facuta o notificare in care sa se specifice cand urmeaza sa ne dea si restul de 25% , sau datim o varianta in care ne poate plati legala de ambele parti. Va multumesc.

===

:offtopic: Interventie moderator.
Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema . urmariti discutia pe topicul deschis deja , daca aveti neleamuriri sau apar alte probleme le puteti posta aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Ionutz20mad Ionutz20mad Buna! imi poate spune cineva va rog frumos ce am de facut in situatia in care de la firma unde lucrez mi-au spus cam de o luna de zile sa nu merg la munca pana ... (vezi toată discuția)
Pontaj angajati bb.steel.at bb.steel.at daca un angajat in constructii ( norma intreaga 8/40 ) are salariu fix dar in urma pontajului nu cumuleaza orele necesare ( din cauza conditiilor meteo , ... (vezi toată discuția)
Revenirea din ccc. incetare cim, post desfiintat. czs czs Buna ziua, Numele meu este Viorica. Am lucrat intr-o companie multinationala in Bucureti pana in mai 2011 , cand am intrat in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)