Am un PFA la norma de venit in Romania. Nu mai locuiesc de ceva vreme in tara si am sigurare medicala in strainatate.
Stie cineva care sunt procedurile care trebuiesc urmate pentru a inceta contractul cu CAS? Sunt obligata sa platesc CAS doar pentru ca am acel PFA indiferent daca beneficiez de asistenta medicala in Romania sau nu?
Da, legea asa prevede obligatia de a achita CAS-ul. Faptul ca sunteti asigurat medical in strainatate nu are nicio importanta pentru legiuitorul roman, chiar daca nu beneficiati de asistenta medicala in Romania.Atata vreme cat aveti acel PFA deschis veti fi obligat la plata CAS-ului.Nu aveti decat sa suspendati activitatea PFA-ului pe perioada cat sunteti plecat si astfel nu mai platiti nimic.Au existat cazuri admise in tara de procese cu casa de sanatate, motivate de lipsa contractului.Poate va vine vreo idee....:D
av.M.Hornea
Da multumesc... nefiind expert in domeniu mai fac greseli de genul :)
Deci chiar daca nu beneficiezi de nimic din sistemul de sanatate romanesc, trebuie sa platesti......
Din cate am auzit au fost cazuri in care diverse persoane au dat in judecata CASS exact pentru problema asta si chiar au castigat. Mi se pare abuziv sa fiu obligat sa platesc pentru niste servicii pe care nu le folosesc. Da stiu o sa spuneti ca asa e in Romania...
Si sunt unii care ma intreaba "dar la ce te gandesti cand intrebi asa ceva?"... no exact la asta ma gandesc... ca e Romania.
Multumesc pentru raspuns.