avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Doresc sa incetez plata CAS in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Doresc sa incetez plata CAS in Romania

Am un PFA la norma de venit in Romania. Nu mai locuiesc de ceva vreme in tara si am sigurare medicala in strainatate.
Stie cineva care sunt procedurile care trebuiesc urmate pentru a inceta contractul cu CAS? Sunt obligata sa platesc CAS doar pentru ca am acel PFA indiferent daca beneficiez de asistenta medicala in Romania sau nu?
Cel mai recent răspuns: mihaelamicka , utilizator 01:01, 19 Iunie 2013
Da, legea asa prevede obligatia de a achita CAS-ul. Faptul ca sunteti asigurat medical in strainatate nu are nicio importanta pentru legiuitorul roman, chiar daca nu beneficiati de asistenta medicala in Romania.Atata vreme cat aveti acel PFA deschis veti fi obligat la plata CAS-ului.Nu aveti decat sa suspendati activitatea PFA-ului pe perioada cat sunteti plecat si astfel nu mai platiti nimic.Au existat cazuri admise in tara de procese cu casa de sanatate, motivate de lipsa contractului.Poate va vine vreo idee....:D
av.M.Hornea
E vorba de CASS, adica de contributia de asigurari sociale de sanatate.
CAS se refera la pensie.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ionion2000, utilizator
Da multumesc... nefiind expert in domeniu mai fac greseli de genul :)
Deci chiar daca nu beneficiezi de nimic din sistemul de sanatate romanesc, trebuie sa platesti......
Din cate am auzit au fost cazuri in care diverse persoane au dat in judecata CASS exact pentru problema asta si chiar au castigat. Mi se pare abuziv sa fiu obligat sa platesc pentru niste servicii pe care nu le folosesc. Da stiu o sa spuneti ca asa e in Romania...
Si sunt unii care ma intreaba "dar la ce te gandesti cand intrebi asa ceva?"... no exact la asta ma gandesc... ca e Romania.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedam ca, pe perioada cat am locuit in strainatate, sa nu platim asigurarea medicala (cass) si in romania? AGrigoriu AGrigoriu Am dori sa stim cum sa procedem cu asigurarea medicala astfel incat dupa ce locuim in strainatate, atunci cand ne reintoarcem in Romania sa nu platim ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata Florin2018 Florin2018 Bună ziua , Am o întreprindere individuală înființată în 2016. Am încheiat anul 2017 pe zero. Nu am încă activitate, nici angajați. Lucrez în ... (vezi toată discuția)
Plata cass - plecat din tara? flavianda flavianda Am un PFA infintat in 2008 de la care am avut venituri pana in 2010, cand am plecat din tara si actualmente sunt tot in strainatate la munca. Inainte de a ... (vezi toată discuția)