avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzare imobil

Firma platitoare de Tva vrea sa vinde niste cladiri la o unitate neplatitoare de Tva. Cladirile sunt dobandite in anii 70-80.La o cladire in anul 2009 am efectuat niste investitii serioase, in regim propriu, care datorita crizei nu au fost finalizate. La materiale de constructii am dedus Tva.Clientul plateste in rate pe o perioada mai lunga de timp.Cum procedez cu Tva? Trebuie sa ajustez Tva-ul la investitie facuta?
Multumesc anticipat. O zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: torok maria , utilizator 18:38, 19 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa detereminati valoarea investitiilor facute, in vederea determinarii procentului acestora in valoarea cladirii in conformitate cu art.149, alineatul 2, litera b din CF.

In al doilea rand nu ati precizat daca vanzarea se face in regim de taxare sau in regim de scutire. Ajustarea taxei va intra in discutie numai in cazul in care vindeti in regim de scutire.

Numai bine
In regim de scutire,Valoarea investitiei este cunoscuta, s-a intocmit devize, situatii.O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Regim tva vanzare cladire cumparata 2009 liliciu liliciu Buna ziua, O firma platitoare de TVA , are urmatoarea situatie: -cumpara o cladire in 2009 (fosta cantina muncitoreasca)(fara TVA) -o imbunatateste ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)