avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala-intreprindere individuala inchisa cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala-intreprindere individuala inchisa cu datorii

Buna ziua,

As dori sa fac o plangere penala impotriva unei PF care a detinut o Intreprindere individuala, timp de 3 luni in care a luat marfa fara sa plateasca nimic.
Dupa aceste 3 luni a mers la Registrul Comertului si a inchis intreprinderea. Din cate am inteles in cazul intreprinderilor individuale nu se solicita declaratie pe propria raspundere ca nu detine datorii, pentru a putea sa o inchida.

Pentru a face plangere penala impotriva acestei PF,ce temei legal pot folosi? Ca si fapta unde o pot incadra?

Va multumesc!
Cu stima si respect,
Ioana
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 11:02, 18 Iunie 2013
Nu aveti nicio sansa cu plangerea penala, pentru ca se va da neinceperea urmaririi penale pe motiv ca raportul juridic dintre dumneavoastra este civil.
Pe baza facturilor de vanzare, va puteti adresa instantei civile pentru recuperarea creantei dumneavoastra.
Avem actiune in instanta castigata dar, nu putem face nimic cu aceasta sentinta atata timp cat, persoana este plecata in alta tara.
Ne doream macar pe parte penal sa facem ceva....
In concluzie, sa inteleg ca nu exista legi care sa ne apere de astfel de escroci?
Daca persoana respectiva nu are bunuri proprii, nu prea aveti ce face.
Legea v-a aparat : v-a dat dreptate ! :hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc de negasit! cum o executam? venere venere suntem un sc si avem o hotarare legalizata si investita cu titlu executoriu pt vreo 3500 lei impotriva altei societati. am facut cerere la un executor ... (vezi toată discuția)
Dispozitia de incepere a urmaririi penale imihai76 imihai76 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare: Dispozitia de incepere a urmarii penale trebuie adusa la cunostinta si partii vatamate sau doar invinuitului? Va ... (vezi toată discuția)
Lichidare intreprindere individuala Soffia Soffia Bună ziua, Mă aflu în situaţia unui creditor al unei creante rezultate dintr-un titlu executoriu, debitorul fiind o Intreprinde Individuala care deja a ... (vezi toată discuția)