avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune contract intretinere

In luna mai 1997 impreuna cu sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu o terta persoana (noi sa asiguram intretinerea in schimbul unui imobil). In luna iulie 1997 sotia mea a decedat. Contractul de intretinere nu a fost modificat (a fost mentinut in aceeasi forma, cu aceleasi parti, iar sotia decedata nu a fost scoasa din contract), iar in luna decembrie 2011 persoana a decedat.
Avand in vedere ca sotia mea a decedat si pe cale de consecinta nu si-a mai putut indeplini obligatiile contractuale, contractul fiind incheiat "in consideratia persoanei", va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Este necesara efectuarea succesiunii in speta, cu parintii sotiei mele decedate pentru partea din imobil care i s-ar fi cuvenit sotiei mele daca nu ar fi decedat si si-ar fi indeplinit obligatiile contractuale?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:46, 18 Iunie 2013
Din acte rezulta ca sunteti ambii proprietari asa ca va trebui sa dezbateti succesiunea dupa sotie. Parintii pot renunta sau in caz ca nu va intelegeti asupra sumei care li se cuvine, ajungeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire danielsgubin danielsgubin 1) Parintii mei vor sa-mi lase mostenire o casa.Ce fel de acte putem face pt a fi sigur ca dupa ce nu vor mai fii in viata voi avea drepturi depline pt. ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ice age ice age Parintii mei au facut un contract de intretinere cu o familie de batrani. Intre timp unul dintre ei a decedat, parintii mei suportand toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sau fara succesiune in urma decesului unui dintre soti dupa divort, ANA - GABRIELA ANA - GABRIELA - In urma demolarii unei parti din imobil, pentru largirea unei strazi, parintii mei au primit un apartament. O perioada de timp am platit chirie, dupa care ... (vezi toată discuția)