avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vechiul CPC sau noul CPC?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vechiul CPC sau noul CPC?

Buna ziua,

Anul trecut la sfarsitul lunii octombrie s-a anulat procesul in care eram parat din cauza ca reclamantul nu a platit taxa judiciara de timbru. Acesta a facut recurs din cauza ca trebuie sa-mi plateasca cheltuielile de judecata. Recursul se va judeca in toamna acestui an la Tribunal.
Intrebarile mele sunt: trebuie sa-mi angajez obligatoriu un avocat care sa ma reprezinte la recursul din toamna? Pot obtine un avocat din oficiu? Care cod de procedura civila se aplica aici, cel nou sau cel vechi?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
xyz2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:32, 25 Iunie 2013
Litigiul în care sunteţi parte a început înainte de intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă. Prin urmare, nu sunteţi obligat să vă angajaţi un avocat iar dispoziţiile legale sub imperiul cărora se va desfăşura judecata căii de atac sunt cele ale vechiului Cod de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort noul cod procedura civila capucino capucino BUna seara. Se mai poate face recurs la o decizie data de Tribunal intr-un dosar de divort fara minori in contextul in care divortul s-a inceput sub imperiul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract vanzare-cumparare/ cai de atac tudorioan tudorioan Parti in proces: reclamanta persoana juridica in contradictor cu persoana fizica pentru rezolutiune antecontract. Se admite cererea de rezolutiune cu obligatia ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)