avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu timp partial, angajat minor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu timp partial, angajat minor

Buna ziua,
Stim ca cf art.112 În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână.
1) Pentru cele 6 ore/ zi minorul va primi salariul ca la norma intreaga 800 lei, sau redus corespunzator cu orele lucrate??
2) In cazul angajarii cu jumatate de norma, adica 4 ore/zi, ce salariu i se cuvine minorului ? 400 lei/luna sau 534 lei/luna?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 18 Iunie 2013
Se raporteaza la salariul minim brut pe economie si de aceea constituie contraventie , chiar daca legea prevede numai pentru norma intreaga de 8 ore/zi ca fiind contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu timp partial taie taie Buna seara, Am o nelamurire in legatura cu un CIM cu timp partial, si anume: timp de munca 4ore/zi si un salariu de 513lei brut. Salariatul are studii ... (vezi toată discuția)
Salariul minim net pentru normă redusă bună ziua, îmi poate ... Loredana080 Loredana080 Salariul minim net pentru normă redusă . Bună ziua, îmi poate spune cineva care este salariul minim net pentru normă redusă, de 4 sau 6 ore pe zi? (vezi toată discuția)
Salariu minim net pe economie ContSters290705 ContSters290705 cat este salariu minim net pe economie entru o persoana cu norma intreaga 48 ore /saptamana fara deductibiliati gen copii sau pers aflate in ... (vezi toată discuția)