avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se procedeaza pentru a beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se procedeaza pentru a beneficia de somaj?

Buna ziua ! Am fost in concediu de crestere copil pana la 2 ani , copilul a implinit doi ani in luna aprilie , firma unde lucram in momentul intrarii in concediu a intrat in faliment , am primit prin posta actele necesare pt depunere somaj . Intrebarea mea este pana cand pot depune actele pt somaj si cum se procedeaza ? Mentionez faptul ca nu imi gasesc carnetul de munca , acesta fiindu.mi trimis in anul 2010 de catre ITM Timis la ITM Bucuresti , iar de atunci il tot caut si nu.l gasesc niciunde . Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 18 Iunie 2013
1. Va prezentati la Agentia de Somaj din sectorul in care domiciliati cu actele necesare si veti completa cererea pentru indemnizatie de somaj.

2. - Inregistrarea la Agentia de Somaj se poate face nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii.
- Indemnizatia se va acorda incepand cu data inregistrarii.

3. Dati o declaratie ca s-a pierdut carnetul de munca si aduceti adeverinte de vechime de la unitatile la care ati lucrat.
Pierderea carnetului de munca se publica in Monitorul Oficial. Adeverintele de vechime se elibereaza numai dupa ce se face dovada publicarii pierderii carnetului de munca in M.Of.

Luati legatura cu cei de al ITM Bucuresti si vedeti daca carnetul de munca a ajuns la ei. Cei de la ITM Timis trebuie sa faca dovada ca l-a trimis la ITM Bucuresti.
Am trimis mail la ITM Timis dar nu am primit niciun raspuns , inca mai am scrisoarea in care mi se comunica , ca a fost trimis carnetul de munca la ITM Bucuresti... Cei de la Bucuresti ridica din umeri...Cine va fi tras la raspundere pentru asta ? Cred ca nimeni... voi fi tot eu... voi pierde timpul cu alergaturi si bani irositi aiurea.... of... Romania... Va multumesc pt raspunsuri
ITM-ul Timis va trebui sa dovedeasca ca a trimisi la ITM Bucuresti carnetul dvs de munca.

Mergeti in audienta la inspectorul sef al ITM Bucuresti si vedeti ce va spune. Poate ia legatura cu omolegul sau de la ITM Timis , astfel incat veti putea afla adevarul.

Audiente ITM Bucuresti:
Inspector Sef:
in fiecare joi intre orele 13.00 - 15.00
pentru inscrieri - tel.: 021.330.16.16

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj fara carnet de munca denisel denisel Buna ziua, Am si eu o intrebare, se poate acorda somajul fara Carnet de Munca? Am vazut ca in actele necesare acordarii somajului este necesar si ... (vezi toată discuția)
Eliberarea carnetului de munca mariusbrancoveanu mariusbrancoveanu Firma a facut resrtucturari si am fost trimis in somaj,mi-a fost trimise actele pentru somaj fara cartea de munca in original numai copie.Cei de la somaj vor ... (vezi toată discuția)
Itm amana eliberarea carnetului de munca catalinion84 catalinion84 Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema: -pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ... (vezi toată discuția)