avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Validare acord mediere conform OUG 90/12.12.2012
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Validare acord mediere conform OUG 90/12.12.2012

Exista un titlu de proprietate cu trei beneficiari: doi in Bucuresti si celalalt in Calarasi. Terenul ce face obiectul actului se afla in Braila si este compus din mai multe suprafete. Cei trei au cazut de acord cu impartirea si vor sa faca un acord la mediator care sa consfiinteasca acest lucru, iar apoi sa depuna actul spre validare la judecatorie. Exista acesta varianta? Se poate merge la mediator in Bucuresti iar apoi la judecatoria din circumscriptia biroului de medire(adica tot in Bucuresti)? Se mai plateste taxa de 3% in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 12:38, 27 Iunie 2013
Ieri guvernul a aprobat o noua OUG privind taxele de timbru judiciar. Conform acestei ordonante, in cazul in care va prezentati cu acord de mediere beneficiati de o reducere cu 50% a taxei de timbru (+20 lei taxa fixa).
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
Bojan I.M., Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)