avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot muta un proces de la o instanta la alta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot muta un proces de la o instanta la alta

buna ziua am o problema ,sa incep cu inceputul , in urma cu un an in drum spre brasov am avut parte de un accident cineva de pe sensul opus nu a adaptat viteza in curba " zona posada cica e renumita la accidente'' a derapat si ma lovit pe mine in bara din spate si sa facut praf cu urmatoarea masina , singurele victime fiind 2 fete din masina din spate meu din care doar una a primit 12 zile de spitalizare . acum dupa mai bine de un an am fost sunat de de cineva de la politia mangalia unde am adresa de domiciliu sa dau o declaratie in legatura cu accidentul de atunci , mam enervat la maxim , ca dupa un an ma suna si ce declaratie sa le mai dau ca am dat la momentul respectiv o declaratie si nu am absolut nimic ce sa mai declar , am luat legatura cu una din fetele din cealalta masina si mia zis ca e un proces la campina :O ca sau facut automat din cauza fetei cu spitalizarea de peste 10zile fiind vatamare ....... ce putem face sa mutam procesul la constanta noi toti fiind din constanta mai putin soferul vinovat , acesta fiind din bucuresti . sau daca nu se muta cine ne despagubeste drumul la campina , zile pierdute de munca , sau sa spunem prin absurd nu o sa am deloc bani sa ma deplasez la campina ce se intampla ?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
keddy_ovi, utilizator
Cel mai recent răspuns: keddy_ovi , utilizator 10:53, 20 Iunie 2013
Pentru a inlatura unele situatii care pun in pericol desfasurarea normala a unui proces de natura penala sau civila se poate face apel la institutia stramutarii.
Acest remediu procesual consta in transmiterea competentei de a judeca o cauza catre alta instanta de acelasi grad.
Motivele de stramutare:in cauze civile :
a. Cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei;
b. Pentru banuiala legitima;
Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.
c. Pentru siguranta publica.
Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Cum in speta dvs nu subzista si nu se regasesc aceste conditii,nu puteti obtine stramutarea cauzei
Puteti sa solicitati daune persoanei vinovate de eveniment
sau sa solicite printr-o cerere audierea lui prin comisie rogatorie
pai si daunele cum le cer ? si cand trebuie sa fac ceva ? inainte de dapa procesului , sau in ziua in care e procesul , cand ma cheama ca martor specific ca vreau sa mi-se plateasca cheltuielile de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare dosar la o alta instanta din alt judet manuelaturcu manuelaturcu Buna ziua, Cum pot muta un dosar care se judeca la un Tribunal dintr-un judet la un un alt tribunal din alt judet ? (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara dorin77 dorin77 Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se poate stramuta un proces de majorare pensie alimentara , fosta mea sotie fiind avocat practicant in baroul in care ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)