avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nelamurire carte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nelamurire carte identitate

Daca roman locuiste in Italia dar are buletin caducat nu poate sa face buletin cu residenta italiana? Deci daca un roman nu are proprietate sau contract de chirie si are numai un buletin valid pentru 6 luni sau este caducat si nu poate sa le renovese cum face? buletin de 6 luni esta valid pentru calatorie? Care sunt solutii pentru a avea buletin valid fara residenta romana?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:57, 19 Iunie 2013
Ce inseamna caducat ?
daca vrea sa vina in Romania sa-si faca acte, sa ia un titlu de calatorie de la ambasada sau consulat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Daca buletin caducat inseamna buletin expirat si prin renovare intelegeti reinnoire, raspunsul la nelamurire este:
Nu va puteti face carte de identitate cu care sa puteti calatori in UE fara sa fie un spatiu unde sa va declarati domiciliul, al dumneavoastra sau al altcuiva.

In schimb va puteti face pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate daca indepliniti anumite conditii pe care le puteti citi aici:
[ link extern ]
ce fel de acte trebuie pentru declararea acelui spatiu? contract de chirie, contract de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere sau act de identitate? Melania-elena Melania-elena Sunt cetatean roman casatorita din 2014 cu un cetatean Italian. Eu am domiciliul in Romania, el are residenta in Italia. Am o firma a mea. Ce document de ... (vezi toată discuția)
Peste un an imi expira buletinul (am rezidenta in ltalia), ce ar trebui sa fac? ContSters359808 ContSters359808 Buna ziua, as avea o intrebare.:sorry: Nu traiesc in romania, am 18 ani si peste noua luni imi scade buletinul, cum fac sa il renovez? Si mai ales, pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)