-as avea si eu o intrebare .Matasa mea sa recasatorit acum 18 ani dansul avea casa pe numele lui fara copii nu au copii nici impreuna,dansu mai are 3 frati din 7 in viata ,care ar fii mostenirea matusii dupa dinsu din casa respectiva si cum se face impartirea in cazul in care fratii ataca (si mai este ceva care nu inteleg este o limita de 6 luni dupa deces sau asa ceva) Va mutumesc pentru raspunsuri !!
Dupa deces, cei interesati voar accepta succesiunea in termen de 1 an de la deces. Apoi, daca dezbat succesiunea in termen de 2 ani de la deces, nu mai platesc impozit.
Sotul ii poate lasa sotiei averea lui prin testament, altfel va imparti cu fratii acestuia sau cu mostenitorii acestora. Legal, matusa va mosteni jumatate, fratii vor imparti egal cealalta jumatate.
Dupa cum vedeti si dvs, nu, ati omis.
Singurul element care ar conduce la ideea ca nu ar mai fi.. e " avea" casa, dar putea f bine sa n-o mai aiba pe numele lui si sa fie in viata.
S-o luam de la capat.. a decedat ? Cand?
Si fratii ce sa atace ?
da domnul a decedat in martie si cum matusa nu a fost tolerata niciodata de frati ne gandeam ca poate cer partea lor de mostenire cum dansu nu a avut copii singurii mostenitori erau fratii inainte sa se casatoreasca
Jumătate din casa este partea matuşii din mostenirea soţului.
Cu cealaltă jumătate de casă (şi cu alti bani pe lângă ea + nervi şi timp pierdut) ...va plăti LIPSA acelei consultaţii juridice pe care ar fi putut s-o ceară când trebuia.
Să nu intraţi în biroul unui avocat! Să nu intrebaţi decât atunci când dă ortul popii vreunul din voi!
Aşa le faceţi avocaţilor o ...bucurie. Pentru că o consultaţie durează vreo 60 minute, iar un proces cu împărţirea unei moşteniri pe 7 (şapte) tulpini şi ramuri poate să dureze şi vreo zece ani. ªi putea fi evitat cu o foaie de format A4 dacă ar fi fost scrisă atunci când trebuia.