avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua

-as avea si eu o intrebare .Matasa mea sa recasatorit acum 18 ani dansul avea casa pe numele lui fara copii nu au copii nici impreuna,dansu mai are 3 frati din 7 in viata ,care ar fii mostenirea matusii dupa dinsu din casa respectiva si cum se face impartirea in cazul in care fratii ataca (si mai este ceva care nu inteleg este o limita de 6 luni dupa deces sau asa ceva) Va mutumesc pentru raspunsuri !!
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 16:43, 21 Iunie 2013
da stim dar dansu daca nu a vrut nu l-am fortat :)
de ce mi sa zis ca matusa are dreptul la 1/4 parte din casa ?
Mai bine ii intrebati pe aia care v-au zis asta, poate or stii ei ce nu stiti dvs legat de casa. Pe cale legala, matusa mosteneste o jumatate, iar cealalta va fi impartita de frati.
Multumesc pentru raspunsuri !
daniel112211 a scris:

Buna ziua

-as avea si eu o intrebare .Matasa mea sa recasatorit acum 18 ani dansul avea casa pe numele lui fara copii nu au copii nici impreuna,dansu mai are 3 frati din 7 in viata ,care ar fii mostenirea matusii dupa dinsu din casa respectiva si cum se face impartirea in cazul in care fratii ataca (si mai este ceva care nu inteleg este o limita de 6 luni dupa deces sau asa ceva) Va mutumesc pentru raspunsuri !!

in primul rand casa este bun propriu a decedatului. in aceasta situatie sotia supravietuitoare vine la mostenire cu mostenitori din clasa 2 ,neavand copii si parinti in viata atunci sotia are dreptul la jumatate iar fratii si nepotii la cealalta jumatate . acceptarea succesiunii trebuie facuta in termen de un an de la deces daca decesul a survenit dupa 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla la o succesiune? ardeleanu2309 ardeleanu2309 Buna ziua am si eu o problema. Am avut o matusa din partea mamei. Aceasta a decedat. Ei nu aveau copii iar sotul ramas, deaorece au fost ca si parintii mei, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)