avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz incetare relatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz incetare relatii de munca

Ieri 19.06.2013 am primit preaviz pt incetarea relatiilor de munca cu societatea unde lucram incepind cu 01.07 2013 din motive de reorganizare teritoriala a acesteia.Actul este intocmit in 31.05.2013, dar eu am fost anuntat abia ieri si mi s-a dat preaviz de 20 zile lucratoare. De la ce data se considera ca sunt in preaviz , unde sa ma adresez si la ce articole din lege sa fac referire. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 20 Iunie 2013
In principiu toate documentele produc efecte de la data comunicarii. In cazul preavizului acordat separat, Codul Muncii nu prevede data de la care ar trebui emis.
Daca preavizul este cuprins in Decizia de concediere, atunci aceasta produce efecte de la data comunicarii, conf art 77 CM.
Daca considerati ca procedura concedierii este nelegala va puteti adresa Tribunalului, sectia Litigii de munca in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
De la data comunicarii preavizului, incepe sa curga termenul de preaviz.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce perioada trebuie sa primesc decizia de concediere cf art 65 cm? anonim2009 anonim2009 Buna ziua Pe data de 15 aprilie Ac trebuia sa primesc instintarea de preaviz -dar din motive care nu tin de mine am primit-o abia pe 29 aprilie prin executor ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm amasimil amasimil Sunt functionar public, iar institutia a fost desfiintata prin urmatoarele acte normative:OG nr 70/30 iunie, publicata 2 iulie;Hotararea 725/4august. Conf ... (vezi toată discuția)
De cand primesti decizia de concediere in cat timp poti actiona in instanta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! De la data primirii deciziei de concediere ( am primit numai preavizul) in cat timp poti da firma in judecata? Multumesc! (vezi toată discuția)