avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cuantum maxim poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cuantum maxim poprire pe salariu

am 3 popriri pe salariu pentru neplata unor credite bancare. Vă rog să îmi spuneți, din punct de vedere legal, care este interpretarea art.728 din Codul de procedură civilă: totalul reținerilor este de max. 1/3 din salariu sau 1/2? Vă solicit acest lucru pentru că, se pare că părerile sunt împărțite în sensul în care, alin2 al art.728 , oprirea pentru neplata creditelor bancare nu poate depăși 1/3 din salariu, iar restul până la 1/2 sunt datorii către impozite, taxe datorate statului, alocații și pensii de întreținere, etc.
vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: alaala , utilizator 12:54, 20 Iunie 2013
Totatul retinerilor este de 1/2 din venitul net.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținere ilegală, de către bancă, a salariului lieutenantdata lieutenantdata Este legal ca să mi se rețină tot salariul de către BCR pentru plata unui card de credit BCR? De la BCR mi s-a spus că, în continuare, până la ... (vezi toată discuția)
Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, cu referire la un salariat, care in momentul de fata are infiintata 2 popriri asupra salariului net ... (vezi toată discuția)