avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebari politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebari politie

Buna ziua!
Pe scurt problema e in felul urmator. Eram in masina (masina pe numele meu) cu o cunostiinta (cetatean strain). La semafor acesta s-a dat jos si a spart geamul unui alt sofer, intr-o stare de provocare. Partea vatamata a luat nr masinii si am fost citata sa ma prezint la politie in calitate de martor. Am declarat tot ce am stiut, am raspuns la toate intrebarile puse, am dat datele de contact al invinuitului. Problema e ca el nu mai e in tara, nu are nicio resedinta aici si are telefon cu numar strain iar politia pe mine ma suna sa ma intrebe de el. Ma suna din cand in cand si ma roaga ca eu sa il sun sa ii transmit anumite lucruri: ca daca nu plateste paguba il dau in urmarire internationala, ca sa il rog sa se prezinte la politie in nu stiu ce data etc. Este legal asa ceva? Eu nu cred ca am obligatia sa fac pe intermediarul pentru ei. Numarul de telefon il au dar costurile is prea mari sa sune asa ca ma roaga pe mine in caz ca vb sa ii transmit. Pot sa refuz sa fac asta? Mai mult, m-au intrebat daca eu ca martor as fi dispusa sa ma intalnesc cu partea vatamata sa discut.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:38, 16 Iulie 2013
Obligatia dv era doar sa declarati ceea ce stiti si atat. Nu sunteti obligata sa faceti munca politistului. Nu au decat sa-l dea in urmarie internationala.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
m_ella2005, utilizator
Într-adevăr, câtă vreme aţi furnizat organului de poliţie informaţiile solicitate, nu mai aveţi obligaţii .Doar dacă aţi fi refuzat să ajutaţi organele de poliţie la identificarea făptuitorului, deşi îl cunoştaţi, aţi fi putut fi acuzat de favorizarea infractorului. Va trebui însă să cooperaţi când veţi fi citat ca martor. Nu înţeleg de ce martorul ar trebui să discute cu partea vătămată...
Multumesc pentru raspunsuri! eu am declarat tot ce stiu si am furnizat toate datele care mi-au fost solictitate. la telefon mi-au spus ca ma suna iar peste o luna si i-am intrebat "de ce?". raspunsul lor: pentru alte declaratii ca sa nu va citam la sectie. Ma intreb oare au voie sa imi ia declaratii cand vor??
Cam au voie sa va declaratii cand vor...
Probabil ca vor sa despagubiti partea vatamata dvs. Si sa inchida dosarul.
Si martorii au dreptul la avocat.
Probabil ca avocatul ar lamuri problema daca stie sa explice clar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier. parasirea locului accidendtului NicuSacaliuc NicuSacaliuc Buna ziua. In primul rand scuze de topic nou, dar nu gaseam unde sa continui discutia dincolo. Sper sa aveti rabdare sa va povestesc ce s-a intamplat, am ... (vezi toată discuția)
Dreptu meu ca martor spulberat??????? titina1988 titina1988 buna,am apelat la avocat.net pt ca imi prezinta incredere.sunt o femeie maritata.am 24 de ani si confrunt o problema cu un comisar din politie fiind sunt ... (vezi toată discuția)
Incalcari drepturi omen omen salutari tuturor am nevoie urgenta de un sfat/ajutor o sa trec direct la subiect in data de 28 spre 29 august a.c. am avut un mic accident cu scuterul ... (vezi toată discuția)