avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala - e necesar un punct de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala - e necesar un punct de lucru?

Buna ziua, mi-am infiintat o intreprindere individuala cu sediul la mine acasa avand obiectul de activitate : acvacultura in ape dulci, insa am arendat de la cineva un lac intr-o alta locatie, intrebarea este trebuie sa solicit la ORC deschiderea unui punct de lucru ????
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:43, 24 Iunie 2013
Da, trebuie sa va deschideti punct de lucru, intrucat va veti desfasura activitatea pe lacul respectiv, situat la o adresa diferita de sediul I.I.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, oare ati putea sa-mi spuneti si baza legala???
Conf art 43 alin 3 Lg 31/1990 celelalte sedii secundare - agenţii, puncte de lucru sau alte asemenea sedii - sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor şi se menţionează numai în cadrul înmatriculării societăţii în registrul comerţului de la sediul principal.
Conf art 74 alin 1 OG 92/2003 contribuabilii au obligaţia de a declara organului fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 30 de zile, înfiinţarea de sedii secundare.
Conf art 74 alin 3 OG 92/2003 in sensul prezentului articol, prin sediu secundar se înţelege un loc prin care se desfăşoară integral sau parţial activitatea contribuabilului, cum ar fi: birou, magazin, atelier, depozit şi altele asemenea.

Inregistrarea punctelor de lucru este necesara pentru pentru a putea fi inregistrate in contabilitate operatiunile desfasurate la acel punct de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Infiintare punct de lucru pentru scoala postliceala kristianacrissa kristianacrissa Buna ziua, In urma unei proceduri de acreditare ARACIP ne-a fost solicitat sa deschidem un punct de lucru la scoala unde ne desfasuram orele, cu care avem ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar stefan andrei stefan andrei Buna, am un contract de asociere prin participatiune cu o firma din bucuresti, ei au declarat spatiu secundar spatiul pe care il detin eu in alt judet dar ... (vezi toată discuția)