avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
As avea o intrebare la care peste tot mi se raspunde altfel. Dupa moartea unei matusi, nepotul ei doreste deschiderea procedurii de succesiune. In cat timp se poate deschide? Un notar i.ar fi zis ca doar dupa sase luni poate deschide procedura. Alta varianta este ca se poate deschide oricand, iar in primele sase luni este gratuita...
Cel mai recent răspuns: mariamora , utilizator 21:10, 20 Iunie 2013
Dezbaterea succesiunii se poate face oricind de la deschiderea ei(data decesului).
Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii.
Gratuita nu este niciodata dar daca se dezbate dupa o perioada mai mare de 2 ani de la data decesului persoanei respective, se plateste 1% impozit calculat la valoarea masei sucesorale(toate bunurile detinute la momentul decesului de persoana a carei succesiune se dezbate).
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaelagbanuta mihaelagbanuta Bună ziua! Bunica a decedat în data de 8 ianuarie 2013, vă rog să-mi spuneți termenul până la care poate fi introdusă succesiunea și valoarea ... (vezi toată discuția)
Termen optiune succesorală michel58 michel58 Bună seara! Tatăl meu a decedat în 2008,iar mama în 2014 luna noiembrie. Succesiune nu a fost făcut după decesul tatălui. Iar acum am vrea să facem, ... (vezi toată discuția)
Mostenire miha1611 miha1611 Buna ziua ! Am scris cu ceva timp in urma aici, dar lucrurile au decurs cu un final tragic si bunicul meu a decedat , iar mama mea a suportat toate ... (vezi toată discuția)