avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Bună ziua! Bunica a decedat în data de 8 ianuarie 2013, vă rog să-mi spuneți termenul până la care poate fi introdusă succesiunea și valoarea taxelor aferente. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaelagbanuta , utilizator 08:23, 1 Iulie 2013
Dezbaterea succesiunii se poate face oricind de la deschiderea ei(data decesului bunicii).
Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii.
Daca se dezbate dupa o perioada mai mare de 2 ani de la data decesului persoanei respective, se plateste 1% impozit calculat la valoarea masei sucesorale(toate bunurile detinute la momentul decesului de persoana a carei succesiune se dezbate).

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariamora mariamora Buna ziua! As avea o intrebare la care peste tot mi se raspunde altfel. Dupa moartea unei matusi, nepotul ei doreste deschiderea procedurii de succesiune. In ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Mostenire si dezbaterea mostenirii katy-elena katy-elena pe 31 ianuarie 2013 a murit bunica parentala, mostenitori sunt eu si sora-mea, tatal nostru a murit in 1997 si era singur la parinti. ce ar trebui sa facem? ... (vezi toată discuția)