avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am de facut succesiune dupa parintii decedati(mama de 8 ani si tata de 3 luni),dupa mama mostenesc un hectar de pamant agricol(sunt singura mostenitoare),am un fiu de 21 ani si o fetita de 3 ani si 9 luni.Am gasit cumparator pentru pamant dar nustiu daca sa mai fac succesiunea,pentru ca am datorii la banci(fara garantii cu case sau terenuri),si ma tem ca dupa ce fac succesiunea,chiar daca nu fac cadastru si intabularea ci o sa faca cumparatorul,sa nu ma urmareasca bancile si sa-mi ia acest teren .N-as vrea sa bag banii degeaba in aceasta succesiune care nu-i deloc ieftina.Ce solutie ar fi sa -l vand fara probleme ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:04, 21 Iunie 2013
Nu puteti vinde fara succesiune si nu puteti vinde fara cadastru si intabulare, acest lucru puteti sa l faceti ulterior dezbaterii succesiunii.
daca fac succesiunea si odata cu vanzarea, cumparatorul face cadastru si intabularea,ar mai fi vreo piedica din partea recuperatorilor bancari? multumesc
Nu se poate sa faceti vanzarea doamna fara intabulare! Trebuie facuta succesiunea apoi intabulati si apoi vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de mostenitor marian302 marian302 buna seara , in cat timp se elibereaza certificatul de mostenitor de catre notar? cateva zile sau saptamani ? mentionez ca persoana care vrea sa procedeze la ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)