avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum scap de camatari?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum scap de camatari?

Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari, le-am dat pana acum dobanzi impresionante si, nereusind sa le platim suma datorata, din cauza dobanzilor prea mari, ne-am afundat tot mai mult in datorii...am ajuns la limita...nu mai avem nici un ban, nu reusim sa le mai platim dobanzile, ne afundam tot mai mult, parintii mei au ajuns la capatul puterilor, noi la fel, suntem terminati psihic, ce putem face? Tin sa precizez faptul ca nu au absolut nici un act, banii au fost dati pe incredere...ei ii ameninta pe parintii mei ca-i fac de ras in oras( fiind un oras mic, toti se cunosc intre ei, iar ai mei sunt niste oameni respectati), ii ameninta ca vin peste noi in casa, ne bat, sparg, etc....ar exista o posibilitate sa fie urmariti si sa se realizeze un flagrant cu alte persoane implicate? Parintii mei nu vor sa mearga la politie, le este frica de urmari, de gura lumii, de ce se va intampla dupa arest, asta daca vor fi arestati, daca nu sunt destul de influenti incat sa scape fara condamnare...va rog din suflet ajutati-ma, am ajuns la capatul puterilor, nu dormim noptile, traim in teroare....va multumesc anticipat
aalleex a scris:

Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari...

Parintii dumneavoastra sa achite toti banii luati cu imprumut si au scapat de datorie.
Camatarii nu au de ce sa mai ceara alti bani daca parintii achita imediat datoria. Sa vanda ceva, sa se imprumute de la rude, vecini... si sa le dea banii pe care i-au primit.
Sigur ca daca aveti "taria" puteti sa-i reclamati, sa-i demascati s.a.m.d. Dar se pare ca nu aveti acte, dovezi, dupa cum relatati si necazul parintilor dumneavoastra poate fi foarte mare si poate imbraca multe forme.
Oamenii care imprumuta, indiferent de unde, trebuie sa dea banii inapoi. Bancile dau imprumuturi legal, pe baza de contract, garantii...tocmai pentru a putea executa legal un debitor. Si sunt sute de cazuri in care imobilele cu care au garantat sunt scoase la vanzare prin licitatie de catre banca si vandute la jumatate de pret.
Trecand peste ilegalitatea acordarii unui imprumut cu dobanda de catre persoane neautorizate (camatarii in acest de exemplu), cel care a luat banii cu imprumut trebuie sa achite imprumutul.
Camataria este pedepsita de lege. Orice venit se impoziteaza. Daca au luat peste datorie trebuie declarat la fisc si impozitat. Nu pricep la ce v-ar pasa de ce zice vecina de peste drum sau poștașul? Trebuie sa pricepeti ca banii imprumutati trebuie returnati. O dabanda modica este acceptabila. Orice altceva peste si intram in penal daca sunt amenintari sau santaj, dobanzi aberante... si doar dumneavoastra puteti face plangerea - nu vecina si nu poștașul, nu anonim. Daca e anonima o semnez si eu - zicea Caragiale
Va multumesc pentru raspunsuri.... Ne chinuim de ceva timp sa vindem un teren, sper sa reusim pana la urma...din alta parte nu avem de unde sa luam, suntem ingropati in datorii pana peste cap, am epuizat toate persoanele care ne puteau ajuta, dobanzile ne au terminat...practic, cata dobanda le am dat, am fi achitat suma de mult...dar bine, pt ei nu se pune, dobanda este dobanda...sper sa reusim sa vindem terenul, altceva nu mai avem ce, avem totul girat la banca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa scap baiatul de banii datorati unui camatar? stoican nona stoican nona Sunt o mama disperata, baiatul meu student fiind in perioada aceea a imprumutat de la un camatar o suma de bani de care eu nu am stiut.In luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de camatar? ca40783 ca40783 Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn ... (vezi toată discuția)
Cum l-as putea scapa pe tata de camatari? Bogdan33steaua Bogdan33steaua Va rog mult ajutati-ma cu un sfat ,cum l-as putea scapa pe tata de camatarii? are imprumutatti 80milioane iar de 1an de zile da pe fiecare luna camata ... (vezi toată discuția)