avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pentru granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pentru granituire

Am actionat vecinul in judecata pentru granituire.Sotia vecinului fiind decedata,mi s-a cerut sa prezint eu actele vecinei de deces,de casatorie.Cum este posibil asa ceva?Cine imi da mie actele altcuiva?
Nu i se cere in instanta vecinului sa dovedeasca el ca sotia este decedata?
Ce articol din lege ar obliga paratul sa prezinte documentele(certificat nastere,deces,casatorie)?
Va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: marylin67 , utilizator 17:54, 10 Martie 2009
nu exista articol de lege care sa rezolve asa ceva, numai ca mi se pare ca incercati singur sa va rezolvati problema si nu merge..;)
Daca la data cind ati formulat actiunea sotia piriului era deja decedata, atunci ati chemat in judecata o persoana care nu mai exista si ca atare nu poate sta in judecata. Puteti sa solicitati instantei sa puna in vedere piritului sa prezintele actele respective, fiind acte detinute doar de catre acesta, potrivit art. 172 din Codul de procedura civila. Sau daca aveti cunostinta de locul si data decesului, instanta poate solicita un extras pentru uzul organelor de stat de la primaria unde s-a inregistrat decesul. In mod normal, pentru a se putea judeca litigiul, ar trebui precizata actiunea in sensul de a se introduce in cauza mostenitorii ( daca sint si altii in afara de sotul supravietuitor, daca nu atunci ramine sa va judecati doar cu acesta). Regula generala de procedura spune ca reclamantul este cel care stabileste cadrul procesual, in sensul ca el este obligat sa precizeze cu cine intelege sa se judece si pentru ce. Exista riscul ca daca nu va conformati celor dispuse de instanta aceasta sa suspende judecata pina la indeplinirea celor dispuse.
=D>Va multumesc pentru raspuns.Sunt lamurita.Felicitari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare vs.partaj succesoral Mihaela Hornea Mihaela Hornea Actiune in constatare formulata de PP si PE (soti), pentru un teren de 559 mp si constructiile C1 si C2, in contradictoriu cu vecinii: Orasul-prin primar, ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua , m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva. Intrucit vecinul meu in timp ce ne aflam in Germania unde locuim si acum, a intrat cu gardul de hotar pe ... (vezi toată discuția)
Curatela- ce am de facut ca si curator si imputernicit ? puf3056 puf3056 Dupa decesul sotului, sotia, mama a doi copii, unul major si celalalt minor, m-a imputernicit s-o reprezint la serviciul de autoritate tutelara al primariei ... (vezi toată discuția)