avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Detin multe bunuri legal, din timpul casatoriei, cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Detin multe bunuri legal, din timpul casatoriei, cu contract vanzare cumparare, doar ca sotul mi-a luat actele

Buna dimineata
Va rog cu disperare,am nevoie de sfatul unui avocat,sunt disperata!!!
In primul rand precizez ca vreau sa divortez,dar in legatura cu procedura aceasta sunt lamurita
Problema mea este partajul deoarece chiar am muncit si pe langa asta sotul m-a abuzat fizic si psihic Zilnic timp de multi ani.
1 . Aam doua credite dinaintea casatorie,bani din care am cumparat o masina pt sotul meu actual.cum il pot obliga pe sotul meu sa contribuie la plata ratelor?
2 . Parintii mei ne-au facut cadou 5000 euro,tot inaintea casatoriei cu care am achitat un credit de-al Actualului sot.cum pot dovedi asta?imi pot recupera banii??
3. Detin o sc unde sunt unic asociat si administrator,care a fost infiintata la rugamintea unui vecin care construieste o pensiune cu fonduri europene si avea nevoie de o societate care sa fie firma constructoare,el in fapt construind pensiunea cu niste baieti in sat pe care ii plateste la intelegere.aici Apar problemele...sotul meu are procura notariala facuta cu mine,cu drepturi depline,adica poate sa semneze orice in numele meu.asa ca mi-a luat absolut toate actele.firma Are multi angajati si rulaj mare.am cumparat un taf cu contr. De vanzare cump si fact pe firma asta.eu nu stiu nici macar cum o cheama pe contabila,tot ce stiu e din discutiile auzite intre ei.cum pot eu sa fac rost de contr. De vanzarw cump sau fact. De la taf ca sa il pot baga la partaj???ma pot duce la reg omertului cu buletinul si copie dupa cert de inregistrare sa cer actele tafului???la ce institutie sa merg??unde E inregistrat taful??ei imi pot face rau sau ceva ilegal prin intermediul firmei??cum sa fac sa iau toate actele si sa vad care e situatia??i-am auzit vorbind ca factura si contr. Tafului ar fi in val de 500 mil lei vechi.
4. Impreuna am cumparat pamant si am construit o casa.pamantul e intabulat,dar casa nu cu toate ca locuim Aici din 2011.ar trebui facut pv de receptie a lucrarii la primarie si sa ampleseze un topograf casa in parcwla etc.numai ca toate astea Costa si eu nu dispun e atatia bani.as putea sa bag casa in partaj daca nu e intabulata??daca nu,trebe sa termim cu intabulatul si apoi sa bag divortul??
5. Avem masina aproape noua.ceacte ale masinii am nevoie pt partaj???
6. In timpul casniciei am cumparat mai multe hectare de padure cu xontr. De vanz cump pe numele sotului numai ca,la fel,nu am nici macar copii dupa contracte.cum pot sa fac rost de ele ca sa le pot baga in partaj??
Adineauri. A plecat politia de la mine dupa o bataie crunta.cum ma pot folosi de asta tinand cont ca ma tot ameninta ca imi ia fetita de 1 anisor si ca nu am cum sa dovedesc ca ma tortureaza psihic si fizic.m-a amenintat ca are dreptul sa ceara o examimare la iml ca sa dovedeasca,ca nu ma bate,el fiind smecher pt ca ma loveste numai cu pumni si picioare in cap si coloana,unde f greu pot dovedi ca m-a lovit.
MentioneZ ca am 26 de ani si 9 ani de cand sunt cu el din carw 5 de tortura.nu am scuza,stiu!!mereu am zis ca ne certam ca nu avem casa,asa ca am facut una,apoi am zis ca nu avem copil asa ca am facut o minune de fetita,dar e tot mai rau.
Eu sunt,acum,o persoana degradata psihic,tremur incontinuu,nu am pe nimeni,familia intreaga locuind in orasul natal la 600 de km distanta.
Va rog sa imi scuzati greselile de ortografie (se datoreaza orei tarzii disperarii si a faptului ca tastez de pe un telefon mobil) si pentru nestiinta,ma simt ca un prost si nu stiu cum am ajuns asa.
Va rog ajutati-ma!!!sufletul meu plange si nu Are cine-l asculta.
Dati-mi o speranta sa stiu ce am de facut.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters67366 , utilizator 20:24, 29 Iunie 2013
Sunt camere miniatura - in pix, in breloc de chei - costa cam 100-150 lei. Filmati si puneti bine filmarile. Pot fi folosite la politie si divort. Unii barbati pot fi foarte rai dar un pistol electric il pune jos si pe cel mai rau in 1 secunda - cel mai ieftin e cam 200 lei.
Situatia dvs. este teribil de complicata.
Instanta va trebui sa aprecieze in parte fiecare sustinere si fiecare dovada administrata in fata ei.

Regula este ca orice bun dobandit mai inainte de incheierea casatoriei este bun propriu ( al celui care l-a contractat) dar in cazul dvs. ratele s-au achitat in timpul casatoriei.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt prezumate ca fiind bunuri comune.
Veti avea un proces greu si sper sa reusiti sa va angajati un avocat bun intrucat el este avantajat de situatia in care se afla.
Are dreptate domnul avocat lasco pe care-l aplaud din nou, dar e ultima data, ca sa nu intre lumea la banuieli.
In primul rand certificat medical. In al doilea rand blocarea actiunii in firma a sotului, prin retragerea procurii. Asta se poate retrage oricand fara vreo motivare si punerea in vedere a personalului firmei de a nu mai executa nimic cerut de sotul dumneavoastra. Plangere la politie si cererea de interdictie a sotului. Dar au dreptate cei ce v-au sfatuit sa va luati un avocat. Apelati la rude si prieteni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, interzicere intrare in locuinta biaden13 biaden13 Buna ziua! As avea o problema la care va solicit ajutorul. Anul trecut mama mea s-a imbolnavit si a trebuit sa merg la tara unde avea domiciliul sa o ... (vezi toată discuția)
Buna seara, la divort fiica mea poate fi acceptata ca martor? ... elena-ramona elena-ramona Buna seara, La divort fiica mea poate fi acceptata ca martor? Ea e singura persoana care stie toate cate s-au intamplat intre mine si sotul meu. Nu am nici ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgenta de un raspuns!!- divort; partaj; ordin de restrictie Alexandraa16 Alexandraa16 Buna,sunt Florina. sunt maritata de 17 ani,si de 17 ani traiesc un calvar. de 17 ani sotul meu ma bate,imi bate si mama,si traim intr-o cearta. am doi copii ... (vezi toată discuția)