buna ziua,tatal meu a decedat in urma cu 3 ani si din lipsa banilor nu am putut face succesiunea.am gasit un cumparator ptr niste teren.se poate face vanzarea daca suntem toti mostenitorii de acord?sau se poate incheia un precontract si sa facem pe urma actele?multumesc
Buna ziua,
Idealul ar fi sa dezbateti intai succesiunea si pe urma sa vindeti.
Puteti sa faceti un antecontract de vanzare cumparare pentru a nu pierde cumparatorul.
Faceti rost si de bani cu aceasta ocazie.
Se poate face si o vanzare prin acordul tuturor mostenitorilor cu vanzarea cotelor ideale ale mostenirii. E mai complicat.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Instrainarea terenului se poate face doar in urma iesirii din indiviziune a succesorilor. Cea mai rapida cale, in situatia in care toti succesorii sunt de acord cu modul de atribuire a bunurilor mostenite, este la notar. Daca exista neintelegeri se va pronunta instanta de judecata.
Succesiune
gabrielaion
Buna ziua. Referitor la succesiune, inteleg ca taxele si impozitele sunt procent din valoarea mostenirii. DACA NU CUNOSC TOTALITATEA MOSTENIRII? Daca aflu ... (vezi toată discuția)
Mostenire
marin2013
Sunt singurul copil la parinti,Mama a decedat.In titlu de proprietar al bunicului sunt trecuti toti fratii mamei.Fiecare au pamantu bine definit in acest titlu ... (vezi toată discuția)