avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare - refuz notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare - refuz notar

Am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare cumparare, contract in care se stipuleaza foarte clar ca obligatia de intabulare a imobilului ii revine notarului public. In practica insa am primit de la acesta, fara prea multe comentarii sau expicatii, actele necesare intabularii impreuna cu o delegatie pentru a merge noi, cumparatorii, sa facem demersurile necesare, pe motiv ca intreg biroul intra in vacanta. Rugamintea mea este de a ne spune daca notarul poate fi tras la raspunde si in ce fel.
Cel mai recent răspuns: elle123 , utilizator 17:40, 22 Iunie 2013
Multumesc pentru informatie,
Scuze dar as avea un comentariu:
"Art 46 al 3 din Legea 36 (a notarilor publici) din 1995 republicata in 2011
Actele din care rezulta drepturi ce urmeaza a fi supuse publicitatii mobiliare sau imobiliare se vor comunica de indata, la locul unde se tine aceasta evidenta, de notarul public, care va face si demersurile necesare in numele titularilor pentru aducerea la indeplinire a tuturor lucrarilor de publicitate. Se excepteaza cazul in care partile interesate vor cere in scris sa indeplineasca ele insele formalitatile de mai sus. "

Deci din ce am inteles eu nu este o obligatie pe care si-a asumat-o pe cale conventionala fata de noi ci o obligatie pe care o are prin lege si in urma careia presupun ca era obligat sa faca precizarea si in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare - de la ce data au fost obligati notarii sa intabuleze? cuziamusia cuziamusia incepand de la ce data notarii sunt obligati sa faca si intabularea proprietatilor la cartea funciara dupa ce vanzatorii au semnat contractele de ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de mână, dar proprietarii nu mai vor să facem actele la notar. ce mă sfătuiți? Ana maria kevin Ana maria kevin Acum un an de zile am facut o chitanta de mana de vanzare cumparare a unui imobil din care reiese ca leam achitat suma ei neavand inca actul de proprietate,in ... (vezi toată discuția)