avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul sotilor pe cartea de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul sotilor pe cartea de identitate

buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb buletinul.acum in oct trebuie sa il schimb pt ca expira.pe certificatul de casatorie am luat numele sotului.intrebarea mea este daca pe noul buletin imi pot trece tot domiciliul ce il aveam pe buletinul vechi sau sant obligata sa il iau pe cel al sotului?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:21, 18 Februarie 2014
Nu poate iesi din tara cu cartea de identitate provizorie, ori prezinta carte de identitate , ori pasaport.
dar oricum nici pasaport si nici buletin nu-si poate face pt ca mamei nu i-au iesit actele de proprietate pe casa si la evidenta populatiei trebuie sa duca actul de proprietate al casei.adica un an de zile nu poate iesi din tara pt ca are carte provizorie?atata timp cat este valabila se poate duce un UE,nu?
Nu iese doamna cu cartea aia nicaieri.
In schimb, cu ea isi poate face pasaport.
aveti dreptate,dar daca isi face pasaport,cat e valabil?inseamna ca nu are probleme la vama,nu?cat dureaza pana obtine un pasaport daca depune maine actele?va multumesc pt raspunsuri
Nu stiu cat timp are, cand are data plecarii ?
Isi face pasaport temporar, gata in maxim 3 zile.

Paşaportul simplu temporar se elibereaza cetaţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevazute de lege şi nu se afla în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a calatori în strainatate, în termen de cel mult 3 zile lucratoare, în urmatoarele situaţii:

pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;

acte necesare :
cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupa caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;
dovada achitării taxelor şi a tarifului suplimentar pentru emiterea paşaportului, în original;
paşaportul anterior, în original, daca este cazul.
Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare se depun personal de catre solicitanţi, în ţara, la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a caror raza de competenţa au domiciliul sau, dupa caz, reşedinţa

E valabil 1 an
Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar depuse în ţară :
- 100 lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank), 32 lei taxa consulară (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie) şi 100 lei tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005 (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie).

[ link extern ]

daca e timp mai mult, isi face cel simplu electronic

Cererile se soluţioneaza de autoritaţile competente, în termene care curg de la data depunerii acestora şi care nu pot depaşi:
- 30 de zile lucratoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în ţara;

Asta e valabil 5 ani

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic depuse în ţară:
- 270 lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank) şi 32 lei taxa consulară (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie).
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu buletin provizoriu gabrielsiatat gabrielsiatat as dori sa stiu daca se poate iesi cu buletinu provizoriu din tara ? daca nu se poate as vrea sa stiu cum as putea face sa pot iesi din tara ...buletinul pe o ... (vezi toată discuția)
Calatorie in concediu cu minori in ungaria dandaniela3 dandaniela3 Dorim sa mergem in concediu pt o saptamana in Ungaria (suntem o familie cu doi copii minori la care le suntem parinti naturali). Ce acte ne trebuie? Unde la ... (vezi toată discuția)