avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... C.P.P. - Modalitati de jignire a unei persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

C.P.P. - Modalitati de jignire a unei persoane

Buna ziua,

Am o nedumerire la care m-as bucura sa gasesc un raspuns adecvat.

Conform legii, cum se defineste un cuvant jignitor adus unei persoane?

Pentru conformitate si pentru exemplificare voi da urmatoarele 3 (trei) exemple de afirmatii:

De exemplu:
1. Doamna/Domnule, va rog nu mai fiti nesimtit(a)!
2. Doamna/Domnule, sunteti o/un nesimtit(a)!
3. Nesimtit(u)-o(le)!

In care din cele trei cazuri de mai sus se considera jignire, conform c.p.p adresarea cuvantului nesimtit?

Care din cele trei cazuri cade sub incidenta c.p.p. si care este motivatia - punctual?

Va multumesc anticipat.
In nici una :) pentru ca e doar o parere persoanala :)
Oricare dintre variante ar fi folosite,este jignitor.Totuşi,doar pentru atât nu cred să fie cineva tras la răspundere penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea inregistrarii audio nell nell o fosta angajata a venit cu sotul sa discute cu mine despre demisia ce si dat-o,cred ca sotul ei m-a inregitrat pe tel,are voie?tot batea apa in piua ca am ... (vezi toată discuția)
De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?! Roland Mindrila Roland Mindrila Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei? X-( Nu inteleg cum pot asemenea ... (vezi toată discuția)
Unde si cum se pedepseste jignirea Costica33 Costica33 Traim vremuri grele, la suprafata iese lipsa de educatie si mirlania, tupeul e moneda de schimb valoroasa. Ieri un vecin m-a jignit facindu-ma nesimtit si ... (vezi toată discuția)