avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABUZ / DISCRIMINARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABUZ / DISCRIMINARE

Lucrez in domeniul bancar. Pe o perioada de 1 luna am fost detasat sa lucrez la o agentie (mentionez ca lucram in cadrul Sucursalei bancii). Dupa expirarea perioadei de 1 luna (cand normal trebuia sa ma reintorc in Sucursala) aflu cu stupoare ca trebuie sa raman definitiv in cadrul acelei agentii. Fara sa-mi spuna nimeni nimic mi-a sosit actul aditional de schimbare a locului de munca si am fost obligat sa-l semnez. Mentionez ca s-au mai facut astfel de mutatii dar la expirarea perioadei fiecare angajat a revenit la locul lui.
Problema este ca impreuna cu mine au fost detasati si alti colegi inclusiv o colega de-a mea care avea exact aceeasi functie ca si mine dar dupa nici 1 luna ea s-a reintors la Sucursala !!??. Ma gandesc aici daca nu cumva poate fi vorba de discriminare (si daca n-as putea sa ma adresez Oficiului pentru Combaterea Discriminarii)?
De asemenea consider ca s-a facut un extrem de mare abuz. Orice schimbare a conditiilor contractuale,din cate stiu eu, se face cu acordul ambelor parti; nu se poate impune unilateral (practic mi s-a pus pumnul in gura). Oricum chestiunile sunt mult mai avansate deoarece aceasta mutare s-a facut, banuiesc, cu un anumit scop,deoarece pe pozitia ramasa libera la Sucursala s-a angajat alta persoana (lucru care poate fii dovedit).
Nu vreau sa las lucrurile asa sub nicio forma si as vrea sa-mi spuneti ce solutii am pentru a-mi face drepatate? Oricat m-ar costa nu pot accepta o astfel de umilire. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 24 Iunie 2013
O rezolvare transanta ar fi un litigiu de munca.
In ce sens va considerati discriminat? Dvs ati semnat un act aditional, daca ati fost constrans sa-l semnati de ce nu ati solicitat anularea lui in instanta de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare felul muncii si a salariului andreea3095 andreea3095 Buna ziua! Societatea la care lucrez se reorganizeaza. De curand si-a schimbat denumirea - s-a radiat de la Registrul Comertului punctul de lucru si s-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - incetarea activitatii, cu acordul bilateral al partilor nikitta_1972 nikitta_1972 Buna ziua, As dori sa stiu daca este \"necesara\" incetarea, cu acordul bilateral al partilor, a raporturilor contractuale de munca, in situatia in care, sunt ... (vezi toată discuția)
Problema cu pontajul salariatului !!! LOPY LOPY Buna ziua, sunt angajat al unei societati din Bucuresti, care are sucursale in mai toate orasele tarii. Locuiesc in provincie, si la revenirea din concediu ... (vezi toată discuția)