avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recunoastere copil (nascut in Romania) de tata ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recunoastere copil (nascut in Romania) de tata cetatean strain

Buna ziua!! as dori daca se poate sa ma ajutati cu raspunsuri la o problema foarte importanta pentru mine .Mai intai sa va descriu cazul .Deci ..in 1994 luna decembrie ziua 21am nascut o fetita in Romania nefiind casatorita cu tatal ei .Certificatul de nastere al fetitei este scos pe numele meu iar cetatenia actuala a fetitei este de origine romana dupa cetatenia mea .Acum are 18 ani impliniti .A terminat liceul in Romania si vrea sa continue studiile superioare tot in Romania.In momentul de fata eu sunt casatorita cu tatal fetei dar nu a recunoscut-o inca deoarece nu stim ce se va intimpla pe viitor cu studiile ei ,adica daca va primi numele si cetatenia tatalui ei si-ar pierde drepturile in calitate de cetatean roman ?lucrul acesta ar impiedica drepturile de studii la o facultate de buget deoarece automat va primi cetatenia tatalui ei?se poate sa aiba ambele cetatenii in acelasi timp?(mentionez ca anul acesta are examenul de admitere la facultate) .Va multumesc! Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!!



Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:08, 1 Iulie 2013
Probabil ca ati uitat discutia asta, tot de dvs initiata.
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca aveti confirmarea, ar fi de folos si un argument bazat pe lege.
Nu nu am uitat discutia din 2011. Confirmarea sunt radiogramele primite in teritoriu, raspunsul sefilor si art 450 din Codul Civil care se aplica pentru toate spetele.
Situaţia legală a copilului
Art. 450
Numele copilului din afara căsătoriei
(1) Copilul din afara căsătoriei ia numele de familie al aceluia dintre părinţi faţă de care filiaţia a fost mai întâi stabilită.
(2) În cazul în care filiaţia a fost stabilită ulterior şi faţă de celălalt părinte, copilul, prin acordul părinţilor, poate lua numele de familie al părintelui faţă de care şi-a stabilit filiaţia ulterior sau numele reunite ale acestora. Noul nume de familie al copilului se declară de către părinţi, împreună, la serviciul de stare civilă la care a fost înregistrată naşterea. În lipsa acordului părinţilor se aplică dispoziţiile art. 449 alin. (3).
(3) În cazul în care copilul şi-a stabilit filiaţia în acelaşi timp faţă de ambii părinţi, se aplică în mod corespunzător dispoziţiile art. 449 alin. (2) şi (3).
In cazul de fata cetateanul strain trebuie sa dea o declaratie la notar, dupa care impreuna cu mama si copilul se prezinta la starea civila de la locul inregistrarii nasterii copilului. Sper ca d.na sa ne scrie cum a rezolvat cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare purtare nume fara acord mama Justitiarul711 Justitiarul711 Cum poate un tata sa-si recunoasca copilul si sa-i dea incuviintarea purtarii numelui, fara acordul mamei, in fata ofiterului de stare civila? (vezi toată discuția)
Modalitatea de a prelua numele tatalui - parinti necasatoriti Kitte Kitte Buna ziua Ma intereseaza care este procedura (si ce acte sunt necesare) pentru ca un copil sa preia de la nastere numele tatalui. Parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor cu acordul tatalui marinamar marinamar Buna seara, Am si eu o intrebare, dintr-o relatie de concubinaj s-a nascut un copil. La nastere tatal nu l-a recunoscut, dar dupa 3 ani tatal l-a recunoscut ... (vezi toată discuția)