Buna ziua,
Am si eu o nedumerire.Tocmai am fost concediat pe motiv ca "firma nu-si mai permite sa ma tina si s-a desfiintat postul meu".Eu stiam cam am dreptul la un salariu compensatoriu conform CCMN dar mi s-a raspuns de catre firma ca nu mi se poate acorda din cauza ca firma are mai putin de 9 angajati.Este adevarat?
In conformitate cu prevederile art 3 din CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncaa produc efecte dupa cum
urmeaza: a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social
(de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la
nivel national;
b) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a
incheiat contractul colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau
privat, roman sau strain/mixt);
c) pentru toti salariatii incadrati la angajatorii care fac parte din grupul de unitati pentru
care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel, indiferent de forma de
capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt);
d) pentru toti salariatii angajatorului, in cazul contractelor colective de munca incheiate la
nivel de unitate, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau
strain/mixt).
Prezentati acest articol angajatorului si solicitati sa va plateasca salariul compensatoriu prevazut de art 78 din CCMUNN.