avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu pensia alimentara.
Fostului sot i se retinea pe stat de plata suma aferenta pensiei alimentare. Acum el s-a pensionat pe caz de boala.
Ce demersuri trebuie sa fac?...E posibil ca cei de la resurse umane sa fi transmis catre cei de la pensi si datoria fostului sot, odata cu actele necesare pentru pensionare?!
Multumesc.
Va doresc o zi racoroasa.
Cel mai recent răspuns: Sorina75 , utilizator 14:45, 24 Iunie 2013
Este posibil... dar, nu obligatoriu.

Dar, cel mai bine ar fi sa verificati dvs. la Casa de Pensii daca s-a intamplat acest lucru.
Tertul poprit are obligatia de a transmite mai departe obligatia de plata, insa nu stim daca au facut acest lucru. Ori va interesati la firma, ori la casa de pensii. Daca nu au transmis, atunci depuneti hotararea legalizata la casa de pensii pt a o avea in vedere, eventual un cont bancar in care acestia sa vireze banii.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ELENAANGELICA ELENAANGELICA Firma la care lucreaza fostul sot nu a trimis banii pentru pensia alimentara a copilului pe ultimile 3 luni desi fostului sot i-au oprit banii pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de munca deliajiga deliajiga Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, in cazul schimbarii locului de munca al fostului sot, pentru pensia alimentara trebuie sa introduc o noua actiune in ... (vezi toată discuția)