Deschid aceasta discutie cu o problema de care m-am lovit in momentul in care am fost constransa, sa imi dau demisia de la actualul loc de munca(casier-magazin). Cand spun constransa ma refer mai mult la o constrangere psihica, nu fizica. La momentul respectiv fiind intr-un soc emotional datorat vestii ca o sa raman fara loc de munca.
Revenind la problema, doresc sa va intreb daca e firesc si legal ca superiorul care ti-a cerut demisia sa iti refuze dreptul la preaviz desi eu am cerut acest lucru? Vreau sa precizez ca o jumatate de ora mai tarziu am revenit sa discut cu acest superior, de data asta inregistrand audio convorbirea dintre noi (nu cred ca stia ca il inregistrez) si intrebandu-l de ce mi-a fost refuzat preavizul de 20 de zile, mi-a spus ca angajatorul are dreptul sa refuze preavizul minim prevazut de lege. Intentionez sa fac contestatie in instanta asupra deciziei de desfacere si sa cer angajatorului plata zilelor de preaviz care mi-a fost refuzat. Credeti ca as putea folosi dovada audio a discutiei cu seful meu? Ce sanse imi dati si ce cale de atac ma sfatuiti sa aleg?
Multumesc.
Angajatorul are dreptul sa renunte total la perioada de preaviz intrucat dumneavoastra ati plecat prin demisie. Din pacate nu prea aveti ce sa faceti. Art. 81 (7) codul muncii. Trebuia sa veniti sa intrebati ce fac daca angajatorul ma constrange psihic sa imi dau demisia si atunci existau multe cai de atac.
Revin,
pot aduce ca dovada inregistrarea audio a discutiei avuta cu superiorul din care reiese foarte clar ca nu era un acord unilateral al meu de a demisiona, pot spune ca s-a profitat la momentul respectiv de starea mea emotionala cat si presiunea exercitata de catre superior, am fost indusa in eroare, fapt pentru care am si inregistrat la ITM o plangere la care am atasat si cererea de retractare trimisa catre serv. RUNOS prin care cer anularea cererii de demisie deoarece aceasta a fost facuta sub constrangere. Intrebare e se poate folosi ca proba convorbirea audio dintre mine si superior?
1. Angajatorul are posibilittaea de a renunta in totalitate sau partial la termenul de preaviz. Astfel , la luarea la cunostinta de demisia dvs, acesta trebuie a mentioneze pe cererea de demisie "fara preaviz" .
2. De asemenea, salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
3. Angajatul nu poate reveni asupra demisiei decât cu acordul angajatorului. . Demisia poate fi revocată în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirării termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activităţii după expirarea termenului de preaviz.
4. Anularea cererii de demisie nu o face RUNOS. Dvs inregistrati cererea de revocare, iar ngajtorul va trebui sa precizeze daca este sau nu de acord.
Multumesc pentru raspuns, insa nu sunt lamurita daca pot folosii ca proba in instanta INREGISTRAREA AUDIO pe care eu personal am facuto, ca participant activ al discutiei cu superiorul meu si de unde reiese ca de fapt a fost o demisie sub constrangere psihica si puternic afectata emotional
Potrivit art.266 C.proc.civ., inscrisul pe suport informatic este admis ca probă în aceleași condiții ca înscrisul pe suport hârtie, dacă îndeplinește condițiile prevăzute de lege.