avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz preaviz?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz preaviz?!

Buna seara,

Deschid aceasta discutie cu o problema de care m-am lovit in momentul in care am fost constransa, sa imi dau demisia de la actualul loc de munca(casier-magazin). Cand spun constransa ma refer mai mult la o constrangere psihica, nu fizica. La momentul respectiv fiind intr-un soc emotional datorat vestii ca o sa raman fara loc de munca.
Revenind la problema, doresc sa va intreb daca e firesc si legal ca superiorul care ti-a cerut demisia sa iti refuze dreptul la preaviz desi eu am cerut acest lucru? Vreau sa precizez ca o jumatate de ora mai tarziu am revenit sa discut cu acest superior, de data asta inregistrand audio convorbirea dintre noi (nu cred ca stia ca il inregistrez) si intrebandu-l de ce mi-a fost refuzat preavizul de 20 de zile, mi-a spus ca angajatorul are dreptul sa refuze preavizul minim prevazut de lege. Intentionez sa fac contestatie in instanta asupra deciziei de desfacere si sa cer angajatorului plata zilelor de preaviz care mi-a fost refuzat. Credeti ca as putea folosi dovada audio a discutiei cu seful meu? Ce sanse imi dati si ce cale de atac ma sfatuiti sa aleg?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
adrivanic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 26 Iunie 2013
Nu e lovita de nulitate.

In cererea dvs ati mentionat incetarea c.i.m. prin demisie?
Practic am fost pusa sa imi scriu demisia la zi.
V-am intrebat daca ati mentionat in cerere incetarea c.i.m. prin demisie sau doar incetarea c.i.m.?

Demisia la zi nu exista in Codul Muncii.
Cerere,

Subsemnata .... angajat al....(numele firmei si punctul de lucru) prin prezenta va aduc la cunostinta ca din data de 09.06.2013 nu doresc sa mai continui activitatea in cadrul .... (numele firmei)


Asta a fost cererea..
Nu prea seamana a demisie si ,ca atare, angajatorul a luat-o ca incetare cu acordul partilor.
In acest caz, va trebui sa probati ca consimtamantul dvs a fost viciat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie legala sau abuz din partea superiorului? adrivanic adrivanic Buna ziua, \\"Din acest moment, nu mai lucrezi in cadrul firmei noastre, ori faci cererea de demisie la zi, ori o sa iti desfacem contractul disiplinar si ... (vezi toată discuția)
Art 55 b si preaviz apetra apetra exista vreun impediment de a trece in decizia de desfacere a c.i.m. ca angajatul a solicitat incetarea c.i.m si a afectuat preavizul de 20 zile? (vezi toată discuția)
Diferenta art 81 si art 55b codul muncii tudordan83 tudordan83 Buna ziua, Doresc sa stiu care este diferenta dintre articolele 81 si 55 b din Codul Muncii. De ce doresc sa stiu acest lucru? Mai exact o sa va expun doua ... (vezi toată discuția)