BUna ziua.ajutatima si pe mine cu un raspuns cum sa imi recuperez actele de la un contabil pentru somaj.Firma la care am lucrat este de acord sa imi dea somaj dar nu pot sa imi iau actele necesare pentru el de la contabil de 3 luni ma tot amana cu ele ,as vrea sa ii fac o reclamatie dar nu stiu unde si daca firma nu are incheiat un contract cu contabilul pot sa ii fac ceva?
Dvs.nu puteti sa-i faceti nicio reclamatie contabilului indiferent daca are firma sau nu incheiat un contract cu el.Firma este obligata sa va puna la dispozitie adeverinta prin care puteti obtine somaj.
Este o adeverinta ce se completeaza in max.10 min.
Se completeaza ultimele 12 luni,cu sumele platite de angajat si angajator la somaj ,cu nr.de inregistrare a declaratiilor si cu nr.ordinului de plata.
Imi e greu sa cred ca firma nu are aceste evidente.
Parerea mea este ca firma tergiverseaza intocmirea adeverintei.
Adresati o cerere scrisa soc.cu nr.de inregistrare sau prin posta cu confirmare de primire.
multumesc pentru ajutor.Din cate am inteles mai trebuie un revisal listat si un dec de incetare a activitatii.Preavizul meu sa terminat in data de 20.05 si eu nici acum nu am primit actele.Sa nu mai zic ca adeverintele de la medic si finante imi expira a doua oara.