avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme obtinere somaj dupa cccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme obtinere somaj dupa cccc

Am fost in CCC pana pe 4 oct 2014,firma la care lucram nu mai exista si acum vreau sa intru in somaj,dar de la AJOFM mi s-au dat niste adeverinte de completat si nu stiu unde sa ma duc sa le completez pentru ca nu reusesc sa dau de fostii angajatori.o alta problema este ca inainte sa intru in CCC firma mi-a incheiat contractul de munca nu mi l-au suspendat asa cum trebuia,am inteles ca se poate modifica lucrul acesta,dar tot asa nu stiu unde sa ma adresez.in cat timp pot depune actele pentru somaj?va multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
tomaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 16 Octombrie 2014
1. Situatia dvs este complicata. Intrucat , potrivit Legii nr.76/2002,art.38 :
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

2. Fostii angajatorii au fost radiati de la registru comertului ?

3. In REVISAL nu va poate modifica decat fostul dvs angajator.
nu stiu daca au fost radiati,dar aceasta modificare trebuie sa se faca personal de catre angajator la itm?si acele adeverinta pentru somaj unde le pot completa?
Modificarea in REVISAL va trebui depusa/trimisa de catre angajator la ITM.

Adeverintele de somaj se completeaza de angajator sau de lichidatorul societatii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj dupa ccc? Anca Corina Pop Anca Corina Pop Buna ziua, eu am avut contract de munca pe perioada determinata pana in februarie 2015. An intrat in CCC, care a expirat in 11.decembrie 2016. Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Aj somaj madimadi79 madimadi79 buna ziua,am lucrat cu contract pe perioada determinata am ramas insarcinata si mi-a platit casa de asigurari prenatalul si postnatalul.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)